ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект

...
ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе вота на недоверие към правителството, ще ги подкрепят ДПС, ИТН и Възраждане

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на Народното събрание Проект на решение за гласоподаване на избор на съмнение на Министерски съвет на Република България с министър-председател Кирил Петков.

Вотът е за " неуспеха на държавното управление във финансово-икономическата политика ".

Под документа са се подписали всичките 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС. Според правилника на Народното събрание вотът може да бъде гласуван или другия петък или още на първото постоянно съвещание - в сряда.

„ Убедени сме, че би трябвало да дадем опция на жителите на идните избори да гласоподават и с хартиена бюлетина и даже сме предложили в програмата за тази седмица на Народно събрание да бъде прегледан оня законопроект на Българска социалистическа партия, който два месеца престоява в чекмеджето на ръководителя на правната комисия от Политическа партия “, уточни председтелят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ За нас е необяснимо по какъв начин обединението, част от която внася подобен законопроект, другата част да не позволява за разглеждане и разискване на тематиката в елементи “, разяснява тя.

На изключителна конференция нощес от ГЕРБ обявиха, че ще поканят на съвещания представителите на всички парламентарни групи, като стартират от най-малката.

Движение за права и свободи са подготвени да поддържат вота на съмнение, който внасят от ГЕРБ поради финансите на страната и икономическата политика на кабинета. Това стана ясно от думите на Йордан Цонев на влизане в Народното събрание, както и от коментара на сътрудника му Хамид Хамид. На съвещанието на Народно събрание се чака да бъде разисквана актуализацията на бюджета на първо четене.

" Въобще не може да се изненадате от това. Не се съмнявйте, че ще подкрепим вота ", сподели пред БТВ Хамид в отговор на въпроса каква ще бъде позицията на Движение за права и свободи.

" Има съображение (б.р. - за избор на съмнение против правителството) във всички вероятни сфери, в това число и в моралната ", съобщи и зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" Днес ще се срещнем с претекстовете, ще участваме в консултациите, само че решението ни няма да ви изненада ", добави той.

" Аз съм разпознаваемо лице и в никакъв случай не било толкоз хора да ме стопират и да ме питат не дали, а по кое време ще ги махнете тези ", сподели още Цонев.

" Първо да се срещнем с претекстовете на вота. Наистина, цялостен неуспех в икономическата сфера. Всички индикатори сочат за това, че държавното управление е провалено. То по този начин си наглася числата и си измисля тези данни, а инфлацията е към този момент съвсем 25%. Нека да забележим действителните цифри. Ситуацията е повече от тежка, цените на храните се усилват непрекъснато ", разяснява и Хамид Хамид.

Предстоят съвещания на ГЕРБ с Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ, заяви Томислав Дончев, а Тома Биков заяви, че чакат поддръжка и от партията на Костадин Костадинов за вота.

" Очаквам Движение за права и свободи и " Възраждане " да поддържат този избор на съмнение. Нас ни е грижа за българската политическа система. Аз като споделям, че има риск от разпад на системата, не го споделям, с цел да драматизирам ", предизвести Биков по бТВ.

Поправките в Изборния кодекс, които целят връщането на хартиената бюлетина, обаче не влязоха в дневния ред на Народното събрание, тъй като както изясни ръководителят на Народно събрание Никола Минчев, няма отчет от правната комисия.

Българска социалистическа партия и ГЕРБ ще поддържат връщането на хартиената бюлетина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР