ПФК Ботев Пловдив внесе официално документ в община Пловдив, с

...
ПФК Ботев Пловдив внесе официално документ в община Пловдив, с
Коментари Харесай

Ботев Пловдив внесе искане за разваляне на концесията за стадион Христо Ботев

ПФК Ботев Пловдив внесе публично документ в община Пловдив, с който предлага повреждане на концесията на стадион " Христо Ботев " по взаимно единодушие. До това деяние се стигна, откакто министър председателят Бойко Борисов съобщи в неделя, че оборудването може да бъде довършено с помощ от страната, като за задачата би трябвало да бъде прекъсната актуалната концесия. 
Очаква се настояването да влезе за разглеждане в комисиите на общинския съвет и в случай че всичко е наред гласуването на развалянето на актуалната концесия да стане още на последната сесия за годината на 28 декември. Още в понеделник заместник-кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков съобщи, че не вижда проблем това да стане в оптимално къси периоди и община Пловдив да си върне контрола върху терена. 
Според премиера Борисов, откакто общината придобие още веднъж стадиона, страната ще откри метод да приключи оборудването, което е в ремонт към този момент повече от 6 години. Самият притежател на Ботев Георги Самуилов благодари на премиера за реакцията. " Това е най-хубавото деяние и най-сигурният метод клубът да се върне в своя дом – „ Колежа “ съгласно закона. Решението е напълно в изгода на първо място на ПФК " Ботев Пловдив " и почитателите. То е далновидно и във връзка с развиването на футбола в града и като цяло за българския спорт ", се споделя в декларация, публикувана на клубния уебсайт.
Реконструкцията на стадион „ Христо Ботев “ започва през лятото на 2013-та година като по проект оборудването трябваше да е готово за две години. Предвиждаше се „ Колежа “ да е най-модерния стадион в България и да дава отговор на 4-та категория по стандартите на УЕФА, което значи да може да приема даже полуфинални срещи от Шампионската лига. 
До момента в построяването на стадион „ Христо Ботев “ са вложени над 10 милиона лв., като обектът е спрян на Акт 10. Вдигнат е грубия градеж на две от трибуните – южната и източната. След банкрута на КТБ, обаче, планът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018-та година, бе предоговорена с община Пловдив. В последните дни стана ясно, че новите периоди няма по какъв начин да бъдат спазени, което провокира неодобрение измежду многочислените почитатели на Ботев. Те проведоха серия от митинги, като след последния подобен се стигна до решението на Борисов концесията да бъде развалена, а обектът да бъде завършен благодарение на страната. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР