Pfizer е предупредила ЕС да се откаже от заплахата да

...
Коментари Харесай

Pfizer предупреждава ЕС да се откаже от блокадата на ваксини към Великобритания

Pfizer е предизвестила Европейски Съюз да се откаже от опасността да блокира ваксини против COVID-19 към Англия, защото фармацевтичната компания се нуждае от съставки в производството, които идват от Йоркшир. Pfizer и техният сътрудник BioNTech се тормозят, че английските управляващи могат да подхващат ответни дейности против възбраната за експорт и да спрат доставките на нужните за имунизацията им съставки, написа Telegraph.

През ноември беше подписан 5-годишен контракт, съгласно който химическата компания Croda International, основана в Йоркшир, стартира да доставя липидни наночастици за фабриките на Pfizer в Европейски Съюз. Сега фармацевтичната компания е предизвестила Европейски Съюз, че производството на ваксини във фабриката в Белгия може да бъде прекратено до седмици, в случай че Лондон реши да забрани износа към съюза.
Очаква ли се английски отговор
В момента се развихря интернационален скандал, откакто френският президент Еманюел Макрон поддържа опасността на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да се забрани експортът на ваксини към Обединеното кралство. В резултат Pfizer и BioNtech са изразили опасения пред Брюксел, че такова решение би могло да предизвика английските управляващи да отговорят с сходни ограничения, което в допълнение би усложнило така и така сложното протичане на имунизационните стратегии в Европейски Съюз.

Фармацевтичната компания към този момент съобщи, че изпитва дефицит на липидни наночастици, нужни във ваксинния индустриален развой. Източник на Telegraph твърди, че Pfizer е " мощно подвластна " от доставките от Англия и по тази причина е споделила на европейски представители, че в случай че Лондон блокира износа на съставките, тогава " целият развой може да спре до седмици ".

" Бяхме пределно ясни пред всички забъркани, че свободното напредване на артикули и доставки през границите е безусловно належащо за нас. Работим в тясна връзка с държавните управления по света, в това число Англия и Европейската комисия, с цел да подсигуряваме, че доставките на имунизациите ни са съгласно контрактуваните периоди ", разяснява представител на Pfizer.
" Килограми, и килограми, и килограми "
Pfizer неотдавна съобщи, че е сключила контракти с основаните в Германия компании Evonik и Merck, с цел да усили доставките на липидни наночастици. Но от колегата BioNTech предизвестяват, че главната спънка пред ускорение на производството на ваксини остават липидните доставки: " Нуждаем се от килограми, и килограми, и килограми от това ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР