„Пфайзер“ започва клинично изпитване на перорално антивирусно лекарство, което би

...
„Пфайзер“ започва клинично изпитване на перорално антивирусно лекарство, което би
Коментари Харесай

„Пфайзер“ тества хапче, което може да предотврати заразяване с COVID-19

„ Пфайзер “ стартира клинично изпитване на перорално антивирусно лекарство, което би могло да предотврати зараза от COVID-19. Това разгласи фармацевтичната компания през вчерашния ден, до момента в който учени от целия свят работят за откриването на нови принадлежности за битка с вируса, написа „ Форбс “.

Проучването има за цел да ревизира дали антивирусния медикамент може да предотврати заразяване. То е в междинен до заключителен стадий и ще следи към 2660 здрави възрастни, затворени в едно помещение със инфектиран.

Една трета от пациентите ще получат плацебо, а на останалите ще се дава доза от лекарството два пъти на ден в продължение на пет или 10 дни.

Съвместно с този препарат ще се ползва и лекарството ритонавир, което се употребява за лекуване на ХИВ. От компанията разясняват, че на този стадий проучванията демонстрират, че хапчето е безвредно и се понася добре.

Д-р Микаел Долстен, основен чиновник в отдела за научни проучвания и развиване на „ Пфазер “, разяснява, че сходна терапия може да спре вируса рано и евентуално да предотврати симптоматично заболяване при тези, които са били контактни, както и да инхибира появяването на зараза при други.

Компанията тества и композиция от антивирусни медикаменти за лекуване на COVID-19, както и ваксини, които да се примат през устата или носа. Освен „ Пфайзер “ още две фармацевтични компании тестват таблетки, които евентуално да защищават от заразяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР