[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПроблемите с машинното учене в наукатаУчени и

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПроблемите с машинното учене в наукатаУчени и
Коментари Харесай

4+1 | За проблемите с машинното учене в науката, защо трябва да разказваме шеги на работното място и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Проблемите с машинното учене в науката

Учени и откриватели гордо употребяват разнообразни логаритми на машинно учене, с цел да се оправят дейно с огромни количества данни. Това разрешава откриването и основаването на доста нови фармацевтични препарати през последните години. Проблемът е, че прекомерно постоянно научни резултати, получени въз основата на машинно учене, се оказват невъзможни за повтаряне - логаритмите, които всички употребяват, не са толкоз безгрешни, колкото се популяризира. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък За сериозните позитиви от хумора на работното място
Хуморът играе голяма роля в основаването на дълготрайни другарски връзки, а стотици психолози са показали удобните му за здравето резултати. Хуморът обаче играе и значима за работното място роля. От една страна, всеки офис си има личен съвсем граничещ с парадокса език и смешки. От друга, хуморът на място е мощен декламаторски инструмент, който може да концентрира вниманието на работещите, даже когато става дума за извънредно скучни финансови презентации и безпределно изреждане на числа. Прочетете повече тук.

Адаптивното онлайн обучение като отговор на изкуствения разсъдък
Навлизането на машинно учене в съвсем всяка сфера от стопанската система значи, че работещият на напълно близкото бъдеще ще би трябвало да продължи да овладява нови софтуерни умения през целия си живот. Професор Андрю Нг от Станфорд, който също по този начин е създател на известната онлайн платформа за академични курсове Coursera, счита, че учените, разработващи AI, са длъжни да дават на обществото метод да навакса изоставането от преобразяващата се стопанска система. Прочетете повече в The Economist. (Статията може да е предпазена от paywall.)

Велоалеите - въпрос на обществена и икономическа класа
Велоалеите се смятат за значима част от дизайна на съвременни градове с взор към бъдещето. Модерните градски рейтинги и туристически организации постоянно отделят място за качеството на велосипедната инфраструктура, а деятелите за запазване на околната среда непрестанно се борят за спомагателни велоалеи. Проблем обаче е, че хората от разнообразни обществени класи имат изцяло разнообразни потребности от велоалеите и постоянно те се проектират с мисъл единствено за по-заможната част от междинната класа. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Ерата на надзорния капитализъм

Джон Торнхил от Financial Times беседва със обществената изследователка Сушана Зубоф за новата й книга " Ерата на надзорния капитализъм " и какво би трябвало да създадем като цивилизация, с цел да си извоюваме назад по-положителните последици на цифровата гражданска война. Чуйте тук. (Подкастът може да е предпазен с paywall.)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР