[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКогато Хитлер, Троцки, Тито, Фройд и Сталин

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКогато Хитлер, Троцки, Тито, Фройд и Сталин
Коментари Харесай

4+1 | Как 14 000 овце се удавиха в Черно море, как работи AI модерацията на Facebook и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Когато Хитлер, Троцки, Тито, Фройд и Сталин живяха в еднакъв град

През 1913 година Виена е дом на съвсем 2 милиона души. Сред тях са и Леон Троцки и Йосиф Висарионович Джугашвили (Сталин). Сталин и Троцки обаче не са единствените, живеещи във Виена по това време, които ще трансформират изцяло развоя на XX век. Там са и несполучливият художник Адолф Хитлер и работещият в автомобилна фабрика на Daimler Йосип Броз (бъдещия югославски маршал Тито). Защо обаче при започване на XX век Виена се оказва привлекателен център за толкоз разнородни исторически персони? Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 14 000 овце се удавиха в Черно море
Румънски търговски транспортен съд, пренасящ 14 600 овце за Саудитска Арабия, се прекатурна в Черно море. Докато 21-членния екипаж бързо беше избавен, същото не може да бъде казано за животните на борда. Над 14 000 овце са се удавили в морето, като избавителната акция завърши след няколко дни търсене на оживели. Трагичната преживелица за следващ път повдига въпроса за това по какъв начин да се транспортира жив добитък в морето. Прочетете повече тук.

Как работи AI в цензурата на Фейсбук
Според Фейсбук все по-голяма част от модерацията на наличието в уеб страницата се прави от изкуствен интелект, подготвен посредством машинно учене освен да разпознава хора, само че и обстановки, в това число такива, които уеб сайтът не разрешава. AI цензурата на компанията обаче към момента се образова и не е изнемощял човешкият детайл на модерация, който Фейсбук постоянно аутсорсва на други компании. Тук можете да видите по какъв начин изкуственият разсъдък разрушава и дефинира другите елементи от дадена фотография.

Да си добър в работата може да е минус
Ако се чудите за какво получавате повече задания от сътрудниците си, повода най-вероятно е, че мениджърите ви смятат за по-компетентни. Поне това сочат резултатите на няколко самостоятелни проучвания.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Любов, секс и роботи
Времето и технологиите са усъвършенствали изкуствените полови сътрудници. Модерните секс роботи са разрастваща се промишленост, чиито творения наподобяват все по-хуманоидни и имат все по-голям механически потенциал. Сега благодарение на роботиката и машинното учене някои компании обмислят способи да създадат секс роботите още по-човешки. Чуйте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР