Певицата Гергана Димитрова - Белонога и независимият продуцент Красимира Дамянова

...
Певицата Гергана Димитрова - Белонога и независимият продуцент Красимира Дамянова
Коментари Харесай

Млада продуцентка със своите проекти засяга едни от най-значимите теми за българите

Певицата Гергана Димитрова - Белонога и самостоятелният продуцент Красимира Дамянова се събират още веднъж. След шлагера им „ Sunbeams “, те ще работят по втория им взаимен план „ The way “, който застава зад идеята – “Да спрем войната на пътя ”. Музиката в „ The way “ е комбиниране на мистични фолклорни претекстове с магически бийт и е по-кратката версия на към този момент съществуващата ария на Белонога - „ Пътят на Стойна “.

Видеоклипът на „ The way “ ще споделя историята на излязла от пътя кола, в която ще има и дете. Той цели да накара феновете да се замислят за всички почтени жертви на пътя и най-много за най-малките наранени - децата. Кадрите ще са красиво и внимателно поднесени без да се минава етическата граница. Така посланието на клипа елементарно ще стига до всички без да провокира негативни страсти или сходни отрицателни положения. Музиката на този следващ шедьовър на българския фолклор е авторска, на Белонога. Тя е поднесена друго и със актуален бийт - EthnoCinematic.



Идеята за видеоклипа и заставането зад идеята е на режисьора и продуцент Красимира Дамянова. Тя е младеж, който взема решение да учи и да се развива в България, подемайки такива съществени тематики. Въпреки че е студент в НАТФИЗ, тя към този момент има музикален шлагер зад тила си – „ Sunbeams “, който основава въодушевена от музиката на Белонога. Главната концепция на плана бе да популяризира българския фолклор измежду младото потомство на страната. Изглежда, че задачата е изпълнена, защото от представянето му пред аудиторията през месец до ноември досега, продуктът е непрекъснато в топ 5, а в множеството случаи оглавява ранглисти.



" Забелязвам, че има огромен резултат, защото и дребни деца се заслушват и харесват песента. Искаме да достигнем до най-малките и да ги накараме те самите да изискат да се върнат към корените си. Белонога изнася безчет концерти отвън рамките на България... време е и ние да стартираме да чуваме българската музика ", споделя Красимира пред БЛИЦ.


Самата тя избира да обгръща съществени обществени тематики, значими за обществото. Участвала е в планове, свързани с Доброволческа кухня в ж.к. Дружба, предпазено жилище в казанлъшко село и различен план, обвързван с хората с увреждания.

Новият музикален етно план има за цел да сплоти всички най-големи застрахователни компании в България, с цел да се включат към идеята. Припознавайки плана, застрахователите несъмнено могат да оказват помощ да се ограничи войната на пътя, защото това е от огромно значение и за тях самите.


Красимира показа още, че се приканват застрахователите, само че без необикновен триумф, защото все още има единствено две компании, присъединили се в самодейността и поддръжката е дребна.

" Самата балада е тежка - снежна приказка в една гора. Макар че има огромен проблем, ние сме го разказали по хубав метод ", споделя още продуцентката. Тя показа, че гибелта на нейна близка другарка, която умряла в злополука, предизвикало новия план. " Клипът бе подготвен, още преди да знаем коя ще е песента ", прибавя тя.

Проектът „ The way “ е подсилен от фондация „ Георги Янакиев “. През целия си живот Георги Янакиев е работил в името на спорта и сигурността на придвижването. Неговото дело се трансформира в идеология на неговия наследник Георги Янакиев младши, който дружно със Стефка Костадинова, Евка Развигорова, Крум Дончев и Витан Андреев основаха тази Фондация. Нейната цел е да се понижат жертвите по пътищата, както и сигурността на моторните спортове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР