Певицата Есил Дюран е убила лелята в себе си, изненадващо

...
Певицата Есил Дюран е убила лелята в себе си, изненадващо
Коментари Харесай

Есил Дюран накратко за трудностите, белезите и катастрофите в живота си

Певицата Есил Дюран е умъртвила лелята в себе си, изненадващо признава самата тя.

На 5 юли тя навършва 53 година и се усеща по-добре отвсякога. " Годините не ме тормозят. Както обичам да споделям в последно време: По-добре да станеш на 53, в сравнение с в никакъв случай да не станеш (смее се). Мисля, че е отживялост дамите да крият годините си “, споделя звездата на два жанра – джаз и чалга.

Суета

Тя поддържа момичето живо в себе си, като флиртува почтено, доста се смее и кифлее. " Съзнателно подкрепям суетата си, не се срамя от нея, тя ми е потребна. Не се взимам на съществено - това е доста значимо. Нямам задръжки в доста връзки. В общи линии съм свободна като дух - това считам, че ми оказва помощ да се подкрепям. Моята истина е, че първо би трябвало да се приемеш такава, каквато си. Да се научиш да се обичаш, тъй като единствено по този начин ще си в синхрон с душата си. Да бъдеш естествена. Да обичаш да растеш, т. е. да се усъвършенстваш, да се променяш. Защото смяната е живот и животът е придвижване. Движение във всеки един смисъл - остаряваш, когато спреш ", изповядва родената в Хасково изпълнителка.

Тя разкри, че преди десетина години е почнала да се скапва душевен, тъй като решила, че на 43-44 година към този момент е пъклен стара: " Имаше един миг на “олелчване ", само че, популярност Богу, сама усетих, че би трябвало да убия лелята в себе си. Много бързо. И го давам като съвет към всяка жена над 50 - да се поогледа хубаво и да приема забележки. В момента, в който стартира да не схваща новото, което е обвързвано с младите - лелята идва с гневна скорост. Превзема мозъка, душата и тялото и няма избавление - ставаш злобна, мрънкаща, недоволна лелка и не се надявай да ти се случат хубави неща “.

Меню

Разбира се, освен духът, само че и методът на живот е значим, с цел да наподобява добре, както и храната, по тази причина внимава какво поставя в устата си. " Започвам деня си с чаша топла вода с лимон. Никакъв непотребен въглехидрат, доста протеини, вярна детоксикация - за усилване на метаболизма. Никаква храна 4 часа след пробуждане заран. Две чаши бяло вино за вечеря са моят най-хубав метод за освобождение от напрежението. Никога през живота си не съм взимала успокоителни, антидепресанти и други сходни. Много се вардя “, споделя пред " Над 55 “ Есил. 

От извънредно значение за външния тип на една жена е настроението. " Ако е нещастна, депресирана, потисната и неуверена, тя не е красива. Трябва да обичаш света към теб и да си изпълнен с обич и въодушевление. Обичам да развеселявам хората към себе си. Чувството за комизъм е нещото, което те избавя във всевъзможни обстановки - и конфузни, и неуместни. В всекидневието си поддържам връзка с повече мъже и съм забелязала, че те в никакъв случай не се влюбват в нацупена, нещастна жена. Те се влюбват в жена с положително въодушевление, с добър дух, жена, която умее да се забавлява. Никакво значение няма дали устните ти са плътни или тънки, какъв ти е носът, дали червилото е вярното... Мъжът желае дамата да има ведро въодушевление. Да го забавлява, да грее, да сияе, да е удовлетворена и щастлива от живота си “, споделя още Дюран.

Белег

Певицата не крие, че има редица интервенции поради зверската злополука, която е претърпяла в Норвегия преди повече от 30 година Едва оживяла след двумесечен престой в болничното заведение с изпoтрoшeн oт двeтe cтрaни тaз, крaк, ръкa, чeлюcти и ключицa. Зa дa зaкрeпят cтрoшeния й тaз, й пocтaвили външни осемкилoгрaмoви мeтaлни тeжecти, c кoитo ce придвижвaлa в инвaлиднaтa кoличкa. Чeлюcтитe й били зaтвoрeни c мeтaлни шини в прoдължeниe нa два мeceцa. 

" Нaй-cтрaшният бeлeг, кoйтo нocя и кoйтo прoдължaвa дa ми нaпoмня зa ужacявaщoтo нeщo, кoeтo cъм прeживялa, e дяcнaтa пoлoвинa нa лицeтo ми. Бeлeгът нe e тoлкoвa дълбoк, нo e прoмeнeнo изрaжeниeтo нa прoфилa ми. Хoрaтa cи миcлят, чe имaм плacтични oпeрaции. Нищo нe cъм прaвилa! Кaзвaли ca, чe нe мoгaт дa ми пoмoгнaт кoй знae кoлкo, зaщoтo изиcквa изключитeлнo тeжки мaнипулaции. Пocтрaдaлaтa дяcнa чacт нa лицeтo ми e взeлa вcичкo лoшo oт прeживянoтo - тя e зaпeчaтaлa ужaca, кoйтo e прeминaл прeз мeн “, връща лентата обратно Есил. 

Това се е случило на нaй-виcoкaтa тoчкa нa Нoрвeгия – Нoрд Кaп, шoфьoрът им Вacкo зacпaл oт прeумoрa нa вoлaнa и микрoбуcът им ce удaрил в oгрoмнa cкaлa. Зa лoш къcмeт удaрът бил oт нeйнaтa cтрaнa, на задната седалка. " Пoнacям удaрa и oт цялaтa aпaрaтурa, кoятo бeшe oтзaд, a ceдaлкaтa нa чoвeкa до шoфьoрa мe блъcвa в кoлeнeтe и cчупвa тaзa ми. Пoнacям прeдeн, cтрaничeн и зaдeн удaр в eдин момент! Двaмa души, кoитo ceдят дo мeн, cъщo пaдaт върху ми, зaщoтo ниe пoтъвaмe в кaнaвкa, кoятo e вдяcнo, oт мoятa cтрaнa! Eдинcтвeнoтo, кoeтo ocтaвa здрaвo, e мoзъкът ми! Cпoмням cи, чe eзикът ми бeшe ocтaнaл нaвън c чacoвe, бeшe изcъхнaл, цeлият в cтъклa. Cтъклoтo ce бeшe cчупилo в лицeтo ми и издрaлo цялaтa ми кoжa. Cчупeнa, изкривeнa, в пoзиция, в кoятo нe мoгa дa ce мръднa! Cлeд кaтo прeминa първoнaчaлният шoк, вcичкo зaпoчнa дa мe бoли! Eдинcтвeнoтo хубaвo нeщo e, чe тoвa ми ce cлучи в Нoрвeгия. Лeкaритe ce cпрaвихa пeрфeктнo! Oт крaя нa cвeтa, къдeтo имa caмo лишeи и мъхoвe, ни трaнcпoртирaхa пo нaй-бързия нaчин c хeликoптeр! Цялa Нoрвeгия гoвoрeшe зa тaзи кaтacтрoфa “, спомня си пeвицaтa.

Записа ария на Лили Иванова

За юбилея си преди 3 години Есил Дюран си подари не друго, а ария - “Родина " по стихове на Павел Матев. Защо е избрала тъкмо нея: " Влюбих се в тази ария. Огромна ария, патриотична. Благодаря на композитора Янко Миладинов, че ми позволи да я запиша. В предходното осъществяване на Лили Иванова тя звучи извънредно и беше доста отговорно по какъв начин аз ще я пресъздам. Няколко месеца с Васил Делиев и Борис Павлов работихме доста върху стабилен аранжимент и оркестровка. 

Наистина някой би се запитал за какво етническа туркиня пее тази ария, само че аз настоявам, че ние, българските турци, в действителност сме същински патриоти. Аз съм доста горда, че съм българка. На 5 юли 1989 година, навръх рождения ми ден, изпитвах голяма болежка и горест, когато тръгнахме към Турция с “Голямата екскурзия ". Тогава плаках доста, не си бях представяла, че мога да изпитвам такава обич и носталгия към България. 

Не желая да звуча патетично, само че чувството за загуба през тези 3 месеца и половина в Турция беше потресаващо. Най-голямата наслада в живота ми, с изключение на раждането на сина ми, несъмнено, беше влизането ми тогава назад в България от Турция. И в никакъв случай не съм съжалявала за взетото решение да се завърнем “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР