Певицата Ани Пармакова, популярна през 60-те и 70-те години на

...
Певицата Ани Пармакова, популярна през 60-те и 70-те години на
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Певицата Ани Пармакова издъхна на 90 г.

Певицата Ани Пармакова, известна през 60-те и 70-те години на предишния век, издъхна на 90-годишна възраст. Тя е майка на пианиста Васил Пармаков, който умря без време преди 6 години. Ани мъчно претърпя загубата на обичания си наследник, който си отиде наскърбен от живота след малко боледуване. Според източник на Lupa.bg, Ани Пармакова е умряла в приют, където е била настанена при започване на годината.



Ани Пармакома бе витална и витална, макар огромната си болежка по без време отишлия си наследник Васил Пармаков

Тя е родена през 1931 година в Казанлък. Израства в духовната среда на читалище " Искра " и Чудомир, с който се познават персонално. Първите й изяви са в локалната самоинициатива, в оперети с Видин Даскалов. После пее оперети в Бургаския спектакъл. От края на 50-те година, омъжена за музиканта Петър Пармаков, поддържа свои оркестри и извършва занимателна музика в цялата страна. Работила е най-вече в системата на " Балкантурист ", също и в чужбина. Има издадени записи на плочи в Румъния, демонстрират я и по малкия екран.

Колеги я помнят с ведрия й, мирен и доброжелателен темперамент. " Купуваше и подаряваше облекла, храна, движимости, без да трепери, че пенсийката може да не стигне. Обичаше всичките си сътрудници, за никого не е споделила неприятна дума. Не се занимаваше с интриги и злословия. Само й беше неприятно, че я бъркат с Ани Павлова, изпълнителката на " Нашата блага родна страна ", споделя за нея журналиста и музикален енциклопедист Иван Георгиев.

Поклонението е в църквата до пл. " Ручей " на 12 май, четвъртък, от 13 ч.



Обявление за концерт Ани Пармакова в полски вестник през 1969 година



Автопортрет на Васил Пармаков. Големият пианист, наследник на Ани Пармакова, си отиде без време през 2016 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР