Певица, автор на песни и продуцент, повече от 20 години

...
Певица, автор на песни и продуцент, повече от 20 години
Коментари Харесай

Мария Илиева в Гласът на България: Имам страхотен отбор, безкомпромисни гласове и ярки личности

Певица, създател на песни и продуцент, повече от 20 години Мария Илиева е измежду най-известните и обичани актьори на родната сцена. Творец, отличаващ се със незабравим гений, ослепителен глас, достоверен жанр и въздействащо наличие, което ѝ печели освен безапелационните възторженостти на почитателите, само че и голямото почитание и удивление от страна на нейните сътрудници.

И въпреки да е измежду най-известните ни изпълнители години наред, Мария Илиева признава, че към момента има толкоз доста неща, които хората не знаят за нея - и в персонален, и в професионален проект.

" Аз самата не спирам да се опознавам и развъртвам всекидневно. Това ми дава независимост да не си слагам граници на фантазиите. Ето нещо, което другите би трябвало да знаят за мен. "

Но на първо място Мария Илиева е жена, майка и създател. И въпреки три думи да не са задоволителни, с цел да опише себе си, тъкмо без тези не би могла " да бъде ". Затова те са и основата на личността ѝ.

Майка си Ваня Монева дефинира като своята музикална галактика, максимален преподавател и образец. " Всеки ден пък узнавам нещо особено за света от двете ми деца Александър и София, които в този момент го откриват, а аз го преоткривам дружно с тях. "

Що се отнася до тайната ѝ за триумф, безапелационна е, че главната заслуга за него се крие във обстоятелството, че работохолик. Щастлива е, че може да прави това, което обича, работи крепко и не прави взаимни отстъпки. " Не мисля, че зад триумфите има секрети, прекомерно обществени са ", шеговито отбелязва изпълнителката, на която след броени дни ѝ следва да се включи в следващото забавно музикално премеждие.
 Снимка 632486

На 10 септември от 20 ч. по bTV започва новият сезон на " Гласът на България ", в който Мария Илиева прави своя дебют като треньор. Признава, че се усеща доста удобно от " другата страна " на сцената, тъй като в действителност е там от дълго време. Още през 2003 година основава компанията си " Ем Ай Продакшънс " и стартира да се самопродуцира, а през 2007 година основава втората си продуцентска компания за нова българска музика " Стерео стая ". Точно по тази причина познава в елементи процеса на основаване на артистичен облик през цялото време. И се усеща отлично в това амплоа.
 Ето го и първия нов треньор в десети сезон на
Ето го и първия нов треньор в " Гласът на България "

" Мен в случай че нямаш, значи нямаш нищо "

" Доколкото изкуството е метод на връзка, умеене да вдъхнеш живот на художествена небивалица и да споделяш светоусещане със сродни души, спортният детайл е далечна за мен категория. Но в конкретиката на " Гласът на България " битката сред треньорите не е друго, с изключение на успех на гения ", признава певицата, като в същото време открехва завесата на новия сезон на телевизионното музикално риалити предаване дни преди началото му.

С какви страсти се впускате в музикалната конкуренция с сътрудниците треньори - Миро, Иван Лечев и Дара?

Много е вълнуващо за мен, аз съм дебютант измежду ветерани (смее се). Изключително забавно ми е. Миро, Иван и Дара са страхотни, пасваме си идеално и тяхната компания ми е доста приятна. Не липсва и конкуренция, борим се със зъби и нокти за всеки глас, а от тази година - и благодарение на новия супер блок бутон.

Какви са усещанията ви досега от кастингите и първите записи на предаването?

С всеки идващ сезон на " Гласът на България " се учудвам какъв брой надарени пеещи хора има тук. Този сезон са изключително доста. Явиха се огромно количество младежи, младежи, които пеят овладяно, зряло, с впечатляваща вокална техника. Изумително е. Снимките протичат с лекост, екипът на предаването е прелестен, одобриха ме с доста топлота и внимание и се веселя, че имам опция да работя точно с тях.
 Снимка 632487

За какви гласове ще се борите " на мрачно "? Има ли значение за вас дали участниците пеят национална музика, поп, рок, фолк или различен род?

За положителния глас жанрът няма значение. На кастингите на мрачно съумях да събера тим от разнородни гении - имам поп, рок, фолк, джаз и оперни гласове.

Смятате ли, че идващият " Глас на България " ще е във вашия тим?

Сигурна съм! Имам страховит тим, безкомпромисни гласове и ярки персони. Всеки от тях е с капацитет на победител.

Какви са най-ценните уроци, на които учат този тип телевизионни излъчвания?

Музикалните излъчвания дават зашеметяващо бърза известност на участниците. По-важно е те да съумеят да я овладеят и надградят отвън рамките на формата. Снимачният развой демонстрира образно какъв голям екип е необходим, с цел да се направи качествена продукция - гримьори, фризьори, стилисти, озвучители, оператори, осветители, музиканти, редактори, режисьор...

Много участници не си дават сметка за това и в случай че мога да им дам един съвет, той е да не одобряват известността за даденост. Трайната популярност е разследване от голямо посвещение, неизменност, неспирна работа и привличане на верния тим съидейници.

А какво да чакат почитателите от вас в близко бъдеще?

В момента работя интензивно върху националното ми турне " Любов ". Стартираме на 2 октомври от Видин и ще минем през 14 български града. Грандиозният край ще е на 6 декември в София, Зала 1 на НДК. С музикантите ми нямаме самообладание да ви поднесем запаметяващо се шоу с моята музика в нови аранжименти и със страхотна мултимедия. Билетите за всички дати са към този момент в продажба.

Наесен следва видео премиерата на " Ако на следващия ден няма през днешния ден " с Миро, сготвям нов сингъл и нови песни, които ще показва в албум през 2024 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР