Певецът Род Стюарт продаде издателските и звукозаписните права върху музиката

...
Певецът Род Стюарт продаде издателските и звукозаписните права върху музиката
Коментари Харесай

Род Стюарт продаде каталога си за 100 милиона долара

Певецът Род Стюарт продаде издателските и звукозаписните права върху музиката от каталога си за съвсем 100 милиона $, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на Уолстрийт джърнъл. 

За тази сума Iconic Artists Group на предприемача Ървинг Азоф е придобила правата върху каталога на Стюарт, прочут с шлагери като Sailing и Maggie May, както и някои права върху името и лика му.

 
Преди по-малко от седмица " Сони " разгласи договорка за придобиване на половината от правата за запис и издаване на каталога на Майкъл Джексън от неговите наследници. " Ню Йорк таймс " дефинира цената на каталога на изпълнителя на Thriller на 1,2 милиарда $ или повече, а съгласно " Билборд " от " Сони " са платили минимум 600 милиона $. Това заяви Българска телеграфна агенция.

От няколко години музикалните права се трансфораха в преуспяващ пазар след вълната от продажби, които разрешиха на реализатори като Боб Дилън, Брус Спрингстийн и Нийл Йънг да осъществят облага от каталозите си. В ерата на стрийминга това са привлекателни дълготрайни активи за вложителите. 

Собствениците на издателски права върху дадена ария получават финансова възвръщаемост за всяко лъчение, продажба на албуми или потребление в реклами и филми. Правата за запис уреждат възпроизвеждането и разпространяването на творбите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР