Певецът Мехди Ярахи беше осъден на две години и осем

...
Певецът Мехди Ярахи беше осъден на две години и осем
Коментари Харесай

Ирански певец е осъден на затвор и 74 удара с камшик за песен, критикуваща закона за хиджаба

Певецът Мехди Ярахи беше наказан на две години и осем месеца затвор и 74 удара с бич за ария, която пусна, критикувайки иранския закон, изискващ дамите да покриват главите си.
Адвокатът на Ярахи, Захра Минуеи, сподели в обява в X, някогашния Twitter, че 26-ият клон на Техеранския революционен съд е произнесъл присъдата за „ предизвикателство към публичното схващане и агитация против режима “ с стартирането на песента му Your Head Scarf.
„ Г-н Ярахи сега е на независимост с гаранция от 15 милиарда томана, която е подадена от господин Кушан Хадад, един от неговите сътрудници “, добави Минуей.
Ярахи беше задържан през август 2023 година и арестуван до октомври, когато беше освободен под гаранция. Той беше наказан от съда по голям брой обвинявания и присъдите текат по едно и също време, което значи, че артистът ще излежи една година затвор.
Your Head Scarf приканва дамите да отстранен наложителните си шалове. Въпреки че митингите наподобява понижават, съпротивата против хиджаба или наложителното носене на забрадки за дамите евентуално ще се усили, споделят анализаторите, защото в този момент се възприема като знак на репресиите на страната над дамите и смъртоносните репресии против обществото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР