Петя Точарова – един от най-добрите български специалисти в областта

...
Петя Точарова – един от най-добрите български специалисти в областта
Коментари Харесай

Дама от топ класа е новият шеф на продуцентите в България

Петя Точарова – един от най-хубавите български експерти в региона на отбраната на правата на интелектуалната благосъстоятелност, е новият изпълнителен шеф на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП). Тя поема поста от Ина Килева, която години наред сполучливо ръководеше организацията на звукозаписната промишленост у нас.

Петя Точарова е магистър по право от СУ „ Св. Климент Охридски “. Започва кариерата си в Агенцията за авторско право, която след 1989 година се преобразува в Музикаутор. Тя е и един от основателите на първата консултантска компания в региона на интелектуалната благосъстоятелност в България.

През 1997 година отпътува за Брюксел, с цел да се посвети на регулаторните аспекти и политики в региона на филмовата промишленост и медиите в Европа. През 2003 година е назначена за началник на Програмата на ЮНЕСКО за авторски права в Париж.

Няколко години по-късно поема отговорността за практическото използване на Конвенцията на ЮНЕСКО от 2005 година (първия интернационален инструмент, регулиращ културните индустрии).

Непосредствено преди да заеме поста изпълнителен шеф на БАМП, Петя Точарова управлява Отдела за политики към Конвенцията на ЮНЕСКО за международното завещание. Има специализации по интелектуална благосъстоятелност в Лондон и Страсбург, и по интернационална политика в Брюксел.

„ Целият ми професионален път до момента е обвързван с културния бранш, като по-голямата част от кариерата ми мина на европейско или световно равнище. Щастлива съм, че още веднъж ще работя за музикалната промишленост в моята страна “, сподели Петя Точарова.

„ Петя има скъп опит в региона на отбраната на авторските права и надълбоко схващане за смисъла на креативните промишлености. Истински щастливи сме, че след завръщането в България одобри да се причисли към нас и сме уверени, че ще е впечатляващ водач и генератор на нови хрумвания “, показа Станислава Армутлиева, ръководител на Управителния съвет на БАМП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР