Петцифрен код и ДНК анализи и експертизи са разкрили самоличността

...
Петцифрен код и ДНК анализи и експертизи са разкрили самоличността
Коментари Харесай

ДНК анализ разкри самоличността на загинал украински пилот, открит в морето край Царево

Петцифрен код и ДНК разбори и експертизи са разкрили самоличността на украински водач, чието тяло е открит в морето край Царево в края на лятото.

За случая описа Христо Илчев, шеф бранш " Издирване " към Областната дирекция на МВР- Бургас. На публична гала във връзка професионалния празник на Министерство на вътрешните работи Илчев бе награден от шефа на локалната полиция комисар Калоян Калоянов. 

Тялото на украинския боен водач е било с парашут,  престояло е във водата най-малко два-три месеца, в напреднал етап на разлагане.

" Влязохме по отношение на командващия Въздушните сили на Украйна. Изпратиха ни данни за оборудването на техните самолети и на водача, като ни насочиха към местата, на които би трябвало да забележим от оборудването белези и числа, които дават отговор на вида аероплан и най-много на водача. Най-трудно успяхме да намерим петцифрения код, който беше съвсем премахнат от водата и окислението. Установи се този номер, който подадохме към Украйна и в границите на два-три дни успяхме да установим кой е водачът ", описа Илчев. 

" Техен боен аероплан СУ-124, който е с двама водачи, е бил свален в региона на Змийския остров пред Одеса , някъде в Черно море, в резултат на което двамата водачи катапултират. Пилотът, който намерихме, е с отрязани крака, в резултат на погрешен катапулт. Най-вероятно е умрял от кръвозагуба, защото не се откриха и откриха други следи от пострадване по тялото. Направихме среща с представители на Украинското посолство, спомагаха за ДНК разбор от дъщерята на умрелия и потвърдихме самоличността ", изясни Илчев.

Оказва се, че това е полковник Михайло Матюшенко с позивната " Дядо ". Той е управлявал бригадата " Призракът на Киев ".

Илчев бе награден за цялостната му активност по противопоставяне на незаконната миграция през българо-турската граница. 

Комисар Калоян Калоянов сподели, че днешният празник не е като другите. Той уточни, че в Бургас отбелязването на професионалния празник на българската полиция минава под знака на трагичния случай със починалите при случай с мигранти служители на реда - Йордан Илиев и Атанас Градев. На гала пред постройката на ОДМВР бе отдадена респект към паметта на двамата униформени, починали при осъществяване на служебния си дълг.

" Мъчителен е моментът, в който осъзнаваме каква тежка загуба претърпяхме на 25 август тази година. Загубата ни бе повече от голяма. Бургаските служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев бяха едни от нас – с голямата си сила, борбеност и извънреден професионализъм, всеотдайни и сърцати мъже, за които думите " чест " и " достолепие " не бяха празни изречения. Днешният празник посвещаваме на тях – двамата бургаски служители на реда, които имахме достойнството да познаваме и за които можем да кажем единствено най-хубавите и най-сърдечните думи, сподели старши комисар Калоянов.

С минута безмълвие служителите на реда отдадоха респект към починалите си сътрудници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР