Петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН

...
Петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Петте световни сили се разбраха да не допуснат разпространение на ядрено оръжие |

Петте страни непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации показаха през днешния ден решимостта си да не позволен по-нататъшното разпространяване на нуклеарните оръжия, съобщи Франс прес.

Петте международни сили (САЩ, Китай, Русия, Англия и Франция) направиха това със взаимна декларация преди конференцията, на която ще бъде обсъждан Договорът за неразпространение на нуклеарните оръжия.

Петте сили, които понастоящем договарят с Иран, за който се подозира, че желае да сътвори нуклеарно оръжие, показват в декларацията " волята си да работят с всички страни за основаването на атмосфера на сигурност, която да разреши постигането на още по-голям прогрес в областта на разоръжаването, като крайната цел е свят без нуклеарни оръжия ", обявиха от френското президентство, което координира взаимната активност на непрекъснатите страни членки на Съвета за сигурност от две години.

Декларацията бе оповестена преди провеждането тази година под егидата на Организация на обединените нации на Десетата конференция за разискване на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия, в която ще вземат присъединяване страните, които са подписали контракта.

Договорът за неразпространение влезе в действие през 1970 година и страни по него са 191 страни.

" Ние заявяваме, че една нуклеарна война не може да бъде извоювана и че в никакъв случай не трябва да бъде започвана ", споделят още петте страни в взаимната си декларация.
" Като имаме поради големите последствия, които би имала използването на нуклеарните оръжия, ние заявяваме, че въпреки да съществуват, тези оръжия следва да служат единствено за защитни цели, а точно за въздържане и за попречване на войната ", акцентират международните сили.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР