Петте пистолета, собственост на застреляния Алексей Петров, са били иззети

...
Петте пистолета, собственост на застреляния Алексей Петров, са били иззети
Коментари Харесай

Алексей Петров бил въоръжен при последната си разходка, но и това не го спаси

Петте револвера, благосъстоятелност на убития Алексей Петров, са били конфискувани от Министерство на вътрешните работи с приемно-предавателен протокол. Припомняме, че Трактора бе убит на 16 август т.г. от наемен палач.

Огнестрелните оръжия на застрахователния необут и някогашен консултант в ДАНС и закупените муниции към тях, са били предадени в софийската дирекция на работа „ Контрол по общоопасните средства “ (КОС) към Министерство на вътрешните работи от вдовицата му Мариана.

Предаването на оръжията се е забавило извънредно дълго време, защото един от револверите не можел да бъде открит от фамилията на Петров

В последна сметка оръжието било намерено в каса в един от неофициалните офиси на компания под контрола на някогашната барета.

„ Съгласно закона револверите ще се съхраняват в Министерство на вътрешните работи и в случай че някой има предпочитание да ги закупи от вдовицата на Алексей Петров, ще би трябвало да пристигна с нея в работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Министерство на вътрешните работи, откакто преди този момент си е изкарал позволение за огнестрелно оръжие ”, разяснява представител на полицията.

На името на Алексей Петров приживе са се водили регистрирани два модела револвер „ Глок “, измежду които и четвъртата генерация на спецоръжието „ Глок 32-357 “. Той е разполагал и с „ Макаров “, с револвер „ Барета “ и последния модел от револверите с тъпан „ Смит и Уенсън “ 38-и диаметър.

Хора от тогавашното обграждане на Алексей Петров споделят, че някогашният консултант на ДАНС постоянно ходел въоръжен с револвер

Това бил табиет, останал му от годините на командос в отряда на баретите във Враня

Петров най-малко един път седмично упражнявал уменията си да стреля с обичания си „ Глок “ на стрелбището до басейна „ Спартак “. Преди да бъде премахнат, тогавашният командос оцеля в цели три атентата – спомагателен претекст да се придвижва въоръжен.

Любопитен подробност е, че Алексей Петров е бил въоръжен с револвер по време на последната си планинска разходка на Витоша на 16 август т.г. Тогава  наемен палач го ликвидира.

Както е известно, наемникът е изчакал появяването на Алексей Петров в региона към Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „ Бай Кръстю “. Той го е дебнел от подслон. Килърът е създал първия изстрел с автомат „ Калашников “. След това се е доближил и е пуснал още два патрона в главата, откъсвайки я от тялото му.

При първия изстрел рикоширал патрон е ранил рехабилитаторката Мирослава. Както се очакваше, Министерство на вътрешните работи към момента не е разкрила мафиотското ликвидиране на Петров. Криминалистите даже не са съумели да открият по безапелационен метод маршрута, по който се е отдръпнал физическият екзекутор на Петров.

Смята се, че в поръчковото му ликвидиране са взели участие най-малко трима наемници. Те са подготвяли няколко седмици или даже месеци за изтезанието, изследвайки деликатно нормалния маршрут при ежедневните планински разходки на целта си.

Източник: crimesbg.com

Още вести четете в категорията Крими&Темида. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР