Петролният и газов енергиен гигант BP отчете през второто тримесечие

...
Петролният и газов енергиен гигант BP отчете през второто тримесечие
Коментари Харесай

BP с печалба от $8.5 млрд. през второто тримесечие - най-голямата от 14 г.

Петролният и газов енергиен колос BP регистрира през второто тримесечие чиста облага в размер на 8.5 милиарда $ - най-голяма облага от 14 години насам.

Това съставлява растеж на облагата с близо 300% по отношение на 2.8 милиарда $ през същото тримесечие на 2021 година и по отношение на облага от 6.2 милиарда $ през първото тримесечие, както и малко под рекордните 8.8 милиарда $, регистрирани от BP през третото тримесечие на 2008 година

Печалбата преди облагане с налози се усили до 14.06 милиарда $ от 5.14 милиарда $ година по-рано, като облагата за акция набъбна до $2.83, спрямо $0.92 през второто тримесечие на 2021 година

В същото време продажбите и другите оперативни доходи се усилиха до 67.87 милиарда $ от 36.47 милиарда $ година по-рано, като общите доходи доближиха 69.51 милиарда $, спрямо 37.6 милиарда $ преди година.

Енергийният колос чака производството нагоре по веригата за третото тримесечие да бъде като цяло непроменено, спрямо второто тримесечие на 2022 година

За цялата сегашна година BP обаче продължава да чака регистрираното възходящо произвеждане нагоре по веригата да бъде като цяло непроменено, спрямо 2021 година, а финансовите разноски да бъдат в диапазона сред 14 и 15 милиарда $.

BP разгласи нарастване с 10% на своя тримесечен дял до 6.006 цента за елементарна акция, а за цялата 2022 година компанията продължава да чака има потенциал за годишно нарастване на дивидента на елементарна акция с към 4% в интервала до 2025 година

"Днешните резултати демонстрират, че BP продължава да се показва добре, до момента в който се трансформира. Нашите чиновници продължиха да работят интензивно през тримесечието, помагайки за решаването на енергийната трилема – сигурна, налична и нисковъглеродна сила.

Правим това, като осигуряваме нефт и газ за международните потребности, като в това време влагаме за ускорение на енергийния преход “, сподели Бърнард Луни, основен изпълнителен шеф на енергийната компания, представен от БНР.

BP беше последната от огромните петролни и газови компании, която регистрира големи облаги за второто тримесечие, което евентуално ще провокира нови апели в някои страни за нов кръг от нараствания на налозите върху тази промишленост.

Американските колоси ExxonMobil и Chevron регистрираха рекордни облаги за второто тримесечие надлежно от 17.9 милиарда и от 11.6 милиарда $, до момента в който Shell счупи върха си за облага за второ следващо тримесечие, отчитайки поправена облага в размер на 11.5 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР