Петролния поток по нефтопровода Киркук-Джейхан е прекъснат след експлозия близо

...
Петролния поток по нефтопровода Киркук-Джейхан е прекъснат след експлозия близо
Коментари Харесай

Адска експлозия в нефтопровода Киркук-Джейхан спря петрола з...

Петролния поток по нефтопровода Киркук-Джейхан е пресечен след детонация покрай югоизточната провинция Кахраманмараш, заяви турската държавна нефтопроводна компания Боташ.



След детонацията е избухнал пожар и са били изпратени голям брой пожарникари и екипи за незабавна помощ, с цел да гасят огъня.

Според информация на вестник Созджу, нощес към 19.30 ч. (18.30 ч. българско време) в регион Нарлъ на град Пазарджик в провинция Кахраманмараш е имало мощен снеговалеж, в резултат на което електрически дирек е паднал по незнайна причина покрай 511-ия километър от тръбопровода. Експлозията е станала вследствие на удар на стълба в нефтопровода.


Огънят, който е избухнал след детонацията, се е популяризирал и по автомагистралата Кахраманмараш-Газиантеп. Заради пожара в региона са изпратени доста пожарникари и коли за спешна помощ, а автомагистралата е затворена за в двете посоки придвижване.



Кметът на Кахраманмараш Хайретин Гюнгьор съобщи пред организация Ихляс: „ За благополучие няма жертви след детонацията. Нашите старания за потушаване на пожара не престават. “

Междувременно губернаторът на провинцията Йомер Фарук Джошкун повтори, че пожарът не е засегнал жилищни региони наоколо до зоната на детонацията.


Тръбопроводът е бил обект на терористични офанзиви - както от ПКК, по този начин и от терористичните групи на Ислямска страна.


В края на септември иракското петролно министерство разгласи, че Ирак и Турция ще отворят още веднъж 970-километровия водопровод, който транспортира иракския недопечен нефт от Киркук до уреди за експорт в Джейхан на брега на Средиземно море.

Това е най-голямото трасе за експорт на недопечен нефт от Ирак.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР