Петролните цени се понижават по време на търговията в сряда

...
Петролните цени се понижават по време на търговията в сряда
Коментари Харесай

Понижение на петролните цени след изненадващ силен ръст

Петролните цени се намаляват по време на търговията в сряда вследствие на данни, показващи изненадващо мощно нарастване на седмичните складови ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати и предвид на нови съществени земетресения на световните пазари на акции, които водят до понижаване на инвеститорския риск-апетит (на интереса към по-високодоходни, само че и по-рискови финансови активи), осведоми БНР.

Късно нощес Американският петролен институт (API) регистрира здрав растеж с цели 5,3 млн. барела до 430,6 млн. барела на складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати за седмицата до 23-ти март, до момента в който осреднените прогнози бяха за тяхно непретенциозно намаляване.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през май се намаляват с към 1% към 64,60 $ за барел, откакто през вчерашния ден направиха втори несполучлив опит в границите на актуалната седмица да тестват януарски връх към 66,66 $ за барел.

Аналогичните фючърси на петрола вид брент пък се намаляват с 0,62% към 69,75 $ за барел, връщайки се противоположното под психическото равнище от 70 $, като през вчерашния ден и те направиха втори следващ несполучлив опит да нарастнат над тригодишния връх от 71,28 $, за барел, доближат към края на януари.

Вчерашният нов трагичен спад на пазара на акции на Уолстрийт също способства за отрицателното показване на петролните цени, както и днешната много волатилна търговия на петролните фючърси на Шанхайската интернационална енергийна борса след техния дебют при започване на седмицата.

Китайските фючърсни контракти за доставка на нефт се намалиха с цели 3,75% по време на търговията в сряда към 410,4 юана (около 65,37 $ за барел), откакто при формалният им старт в понеделник, те нарастнаха за малко с над 6% от първичната им цена от 416 юана за барел.

Днешното намаляване на петролните фючърси е реалност макар изказването от вторник на принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, че се обмисля дълготрайно съдействие с Русия за контрола върху добивите и доставките на нефт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР