Петролът в България само ще си смени името. Няма да

...
Петролът в България само ще си смени името. Няма да
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Рафинерията трябва да се национализира, а не да се продава

Петролът в България единствено ще си смени името. Няма да внасяме вид „ Юралс “ от Новорусийск, а същия вид от Казахстан. Виждаме и първите доставки за януари от къде са, тъй че нищо няма да се промени. Цените по бензиностанциите няма да се покачат по никакъв метод.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria енергийният специалист Красимир Манов.

Нашето държавно управление не пази нашите ползи, а тези на „ Лукойл “. То трябваше да прибере този налог за свръхпечалба - над 2 милиарда за предходната година. Те не извършиха закона, който сами внесоха в Народното събрание, което е закононарушение. Ако имахме същинска прокуратура, тя трябваше да се самосезира и да го проверява това нещо, тъй като става въпрос за големи пари. Същото стана и с „ Газпром “, за какво не събираме пари от там? Санкциите се заобикалят непрекъснато.

Европа е пропита от съветски ползи. Австрия, която не ни пуска в Шенген, на една тяхна външна министърка Путин й беше кум на сватбата и танцуваше с нея. Когато играят огромните пари доста хора се огъват и стартират да прибират. В Европа това нещо се преследва, в България това не се прави.

От извънредно значение за България е да не допуснем възможна продажба на рафинерията в Бургас. Тя би трябвало да бъде национална благосъстоятелност. Ако тръгнат да я продават на азерската компания „ Сокар “ това е изключителна опасност за националната сигурност на България, тъй като те сега ни доставят 40% от природния газ, а ние желаеме и повече. Ако придобият и рафинерията ние ще паднем под някакво ново турско икономическо иго, защото азерите и турците са един народ. Рафинерията е златната кокошка на българския народ и просто би трябвало да си я вземем. Около 10 милиарда всяка година ще влизат в държавния бюджет, тъкмо толкоз, колкото не стигат на пенсионния фонд.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР