Петрич посрещна за 24-ти път участници от цялата страна и

...
Петрич посрещна за 24-ти път участници от цялата страна и
Коментари Харесай

Песни, танци, усмивки и творчество – Международен детски конкурс „Южни слънца“, Петрич 2023 г. 


Петрич посрещна за 24-ти път участници от цялата страна и от прилежаща Северна Македония на най-голямата сцена за детска изява – Международния детски конкурс „ Южни слънца “.
С празнично дефиле и национални хора пазителите на фолклорната ни съкровищница поздравиха петричани, преминавайки по централните улици. Пред постройката на Община Петрич се изви по традиция най-дългото хоро, на което се хванаха всички деца, пред одобрителните погледи на жителите. Над 1 100 са участниците от 5 до 19 години в трите посоки на състезанието – „ Пленер “, „ Фолклорно пеене “ и „ Фолклорно надиграване “.

Снощи на площад „ Евтим Евтимов “ се състоя и формалното разкриване с благосъстоянието на танцови хореографии и певчески осъществявания, с които Петрич приветства своите другари от близо и надалеч за нови вълнуващи моменти. Няколко часа по-рано започнаха да творят на тематика „ Мелодии от багри “ участниците в направление „ Пленер “. За всичките 24 години на битие в МДК „ Южни слънца “ са взели участие към 18 хиляди деца, които трансфораха състезанието в знак на другарството, гения и необятното творчество. МДК „ Южни слънца “ продължава и на следващия ден, 04. 05. 2023 година, с фолклорно надиграване и фолклорно пеене.

Петрич – комфортен дом на гения и слънчевите детски усмивки към този момент 24 години! Да пребъде Международният детски конкурс „ Южни слънца “!
Благодарим на децата и ръководителите за ежедневния и безрезервен труд, за любовта към изкуството и към фолклора!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР