Петра Квитова далеч не започна по мечтания начин сезона си

...
Петра Квитова далеч не започна по мечтания начин сезона си
Коментари Харесай

С финален сет на 0: Квитова върна лентата назад и надви финалистката от Уимбълдън

Петра Квитова надалеч не стартира по мечтания метод сезона си на твърди кортове оттатък Атлантическия океан и позволи загуба още при откриващия си мач в Торонто. Двукратната шампионка от Уимбълдън обаче побърза да потвърди, че това е плод на случайност и доближи осминафиналите на WTA-1000 конкуренцията в Синсинати, където през днешния ден в повтаряне на дуела им отпреди година за близо два часа на корта се разправи с петата в света Онс Жабер - 6:1 4:6 6:0. За някогашната номер 2 следва на четвъртфинал да срещне една всред Вероника Кудерметова и квалификантката Айла Томлянович.

Чехкинята още през цялото време на конфликта с чести излизания на мрежата и надълбоко пласирани форхенди в половината на финалистката от Уимбълдън си обезпечи сериозен превес на корта, който разви и поведе с удобното 5:0. Квитова срещна компликации в последвалото си подаване, само че ловко употребява левичарския си сервис и се приближи на единствено сет от успеха.

На старта на втората част изглеждаше, че превъзходството на някогашната номер 2 ще продължи, откакто тя доближи брейкбол, само че други бяха проектите на тунизийката, която най-сетне показва на каква е способна и не просто го отрази, а даже се поздрави с ранен пробив задатък. Постепенно подавачите получиха надзор над протичащото се, преди в късна драма европейката да навакса пасива си, а единствено моменти по-късно Жабер да се пребори в над 10-минутен гейм на ретур и осъществявайки третия си сетбол, възвърне равенството на корта.

Третата част представляваше истински рецитал от страна на шампионката от Шлема, която завоюва 12 от първите 14 точки и излезе напред в резултата с преимущество от два пробива. Световната номер 5 колкото и да искаше да се опълчи, при всеки собствен опит изпадаше в беззащитност пред играта на въодушевената Квитова, която удвои преднината си и върза,,геврек " на арабката по пътя към успеха, която я води на четвъртфиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР