Петнадесет души бяха застреляни от мюсюлмански екстремисти в южните райони

...
Петнадесет души бяха застреляни от мюсюлмански екстремисти в южните райони
Коментари Харесай

Екстремисти застреляха 15 души в Тайланд

Петнадесет души бяха убити от мюсюлмански екстремисти в южните региони на Тайланд, съобщи представител на армията. Сряда се оказва един от най-кървавите дни в 15-годишното въстание.

Трите най-южни провинции на Тайланд са обхванати от спор, в който починаха над 7000 души, защото малайско-мюсюлманските екстремисти се борят за повече автономност от тайландската страна.

Районът е мощно следен от полицията и военните, като жителите и групите за права на индивида упрекват управляващите в използване на тактичност на твърдата ръка.

Селяни, подготвени и въоръжени от силите за сигурност, също са ангажирани да следят отдалечени села, макар че тези селища рядко попадат измежду задачите на бунтовниците.

Това се промени във вторник, когато екстремистите удариха два контролно-пропускателни пункта в провинция Яла, обслужвани от доброволци от гражданска защита, откривайки огън по тях, когато група селяни стопираха да се разговорят, съобщи представителят на армията Прамоте Промън пред Агенция Франс Прес.

При най-големия брой смъртни случаи от години „ дванадесет са убити на мястото на случая, още двама (починали) в болничното заведение, а един е умрял тази заран “, сподели Прамоте и добави, че петима други са ранени.

Нападателите взели автомати М-16 от контролно-пропусквателните пунктове, сподели той. Екстремистите също по този начин са разпръснали шипове по пътищата в явен опит да забавят силите за сигурност, сподели армията в настрана изказване.

Сапьорски отряд е изпратен в сряда сутринта за неутрализиране на избухливо устройство, за което се допуска, че е оставено от бягащи нападатели на към три километра от една от контролните точки.

Командирът на армията в южните региони съобщи пред кореспонденти, че нападателите са взели на прицел " слаби точки ".

" Целта е единствено да влязат в новините и да уплашат тайландския народ в цялата страна “, сподели Порнсак Поонсавасди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР