Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер постигна нова чиста

...
Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер постигна нова чиста
Коментари Харесай

Федерер с нов силен мач на US Open

Петкратният първенец на US Open Роджър Федерер реализира нова чиста победа, елиминирайки и Филип Колшрайбер от последния за годината шампионат от Големия шлем. 36-годишният швейцарец, подложен под №3 в схемата, резервира шансове да се изкачи на първото място в международната класация след края на конкуренцията, откакто на осминафиналите надигра поставения под №33 немец Филип Колшрайбер - 6:4, 6:2, 7:5.

Федерер стартира присъединяване си в шампионата с две сложни петсетови победи, само че по-късно в третия кръг не даде късмет на испанеца Фелисиано Лопес, а тази нощ записа и 12-а победа от 12 дуела против Колшрайбер.

По този метод Федерер се приближи единствено на победа от възможен конфликт на полуфиналите с огромния си противник Рафаел Надал. Испанецът си обезпечи място на четвъртфиналите няколко часа преди Федерер, откакто в профил с 6:2, 6:4, 6:1 украинеца Александър Долгополов.

На четвъртфиналите Маестрото от Базел ще мери сили с добре прочут противник - Хуан Мартин Дел Потро, от който загуби на финала на US Open преди 8 години. Поставеният под №24 в схемата аржентинец надви след епична борба и необикновен поврат от 0:2 сета над австриеца Доминик Тийм. Дел Потро взе едвам три гейма в първите два сета, а в четвъртия изоставаше с 2:5, избави и два мачбола и в последна сметка се пребори за победа с 1:6, 2:6, 6:1, 7:6(1), 6:4 след повече от три часа и половина игра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР