Петкратният олимпийски шампион Мартен Фуркад намира за странни санкциите на

...
Петкратният олимпийски шампион Мартен Фуркад намира за странни санкциите на
Коментари Харесай

Мартен Фуркад намира за странни санкциите на WADA срещу руския спорт

Петкратният олимпийски първенец Мартен Фуркад намира за странни глобите на Световната антидопингова организация (WAДА) против съветския спорт. Той сподели той пред публицисти след самостоятелната конкуренция на 20 км за мъже на Световното състезание по биатлон в Поклюка. Санкциите на WАДА, които влязоха в действие през декември, не разрешават на съветските спортисти да употребяват държавни знаци на международното състезание и олимпийските игри до декември 2022 година.

" Не бих желал да разясня дали глобите би трябвало да бъдат по-строги или не. Ще кажа, че признатите наподобяват малко необичайно. Ако се ползва наказване, то би трябвало да е друго, тъй като настоящето наподобява малко безсмислено ", сподели Фуркад.

Французинът изясни и желанието си да работи като треньор в съветския народен тим.

" Не споделих, че несъмнено ще работя като треньор. Просто мисля, че Русия не е на мястото, което заслужава. Но да бъда треньор не е това, което бих желал да върша в живота, тъй като изисква непрекъснато пътешестване и носи доста прекарвания. Сега избирам да извозвам времето си по-спокойно, тъй че към момента няма да ставам треньор ", сподели Фуркад.

" Треньорството не е главната ми цел. Искам да отдам самопризнание на спорта за това, което ми даде, само че да го направя отвън терена. Ще се кандидатирам за комисията на спортистите на МОК по време на олимпийските игри в Пекин. Убеден съм, че спортистите би трябвало да въздействат на измененията и подобренията в олимпийското придвижване ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР