Петков заплаши, че ще поиска оставката на кабинета Денков“Групата на

...
Петков заплаши, че ще поиска оставката на кабинета Денков“Групата на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Трусове в новата власт; Жилищният пазар е по-зле от 2008 г.

Петков заплаши, че ще изиска оставката на кабинета „ Денков “
Групата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ взе решение да изиска оставката на държавното управление " Денков " при несъблюдение на седем гаранции. Това бе обявено от съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков на брифинг след срещата сред Политическа партия и Демократична България, на която трябваше да се реши ориста на държавното управление. От думите на Петков се схваща, че групата ще изиска оставката на държавното управление, което сега се оглавява от акад. Николай Денков от Политическа партия, в случай че не се спазят седем гаранции за осъществяване на сделката сред ГЕРБ  и ПП-ДБ.
Кабинетът изпраща двама кандидат-комисари в Брюксел
Правителството „ Денков “ реши да номинира за български еврокомисар и двамата претенденти – Илиана Иванова (ГЕРБ) и Даниел Лорер (ПП). Решението беше взето по време на изключително държавно съвещание, на което беше разискван и въпросът с желанието на финансовия министър да изтегли 1.5 милиарда лева от парите на Българския енергиен холдинг (БЕХ).
Ситуацията на жилищния пазар е по-зле от 2008 година
Пред строителния бранш в Европа се обрисуват огромни провокации в средносрочен проект и евентуално стесняване на интензивността. Такива са упованията на специалистите от компанията за кредитно обезпечаване Coface на фона на високите цени на суровините, разноските за сила и заплати и нарасналите лихвени проценти.
Енергийният министър не вижда проблем с контракта за доставка на газ през Турция
Българската страна не е ощетена от ценообразуването по съглашението сред „ Булгаргаз “ и турската „ Боташ “, само че въпреки всичко ще се търсят способи то да бъде предоговорено. Това стана ясно от думите на енергийния министър Румен Радев по време на чуване в Народното събрание през днешния ден. Изслушването беше поискано от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто в няколко медии се появи информация, че контрактувания по времето на служебния енергиен министър Росен Христов дълготраен контракт за капацитет засяга публичния интерес, не е в интерес на българската страна и се употребява за заслон за доставката на съветски газ у нас през инфраструктурата на южната ни съседка.
И новият районен министър дава обещание строителен фонд за общините
Регионалният министър Андрей Цеков има концепция да сътвори специфичен фонд с годишен бюджет от 500 млн. лева Неговата цел ще е да подкрепя осъществяването на общински планове, свързани с техническата и обществена инфраструктура. Фондът може да стане факт идната година, излиза наяве от прессъобщение на отрасловото ведомство след извършена среща сред Цеков и Националното съдружие на общините в България (НСОРБ).
България незабавно би трябвало да модернизира жп и пътната си мрежа
България би трябвало да усъвършенства с бързи темпове железопътната и шосейната си инфраструктура, с цел да не попадне в изолираност по отношение на прилежащите страни. Отговорните институции –  Министерство на превоза, Министерство на районното развиване и Агенция „ Пътна инфраструктура “ изкарват като приоритет зелени политики, свързани с подобряването на свързаността, с акцент върху електрификацията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР