Петков убеден: Ще спечелим изборите, няма да се коалираме с

...
Петков убеден: Ще спечелим изборите, няма да се коалираме с
Коментари Харесай

Петков убеден: Ще спечелим изборите, няма да се коалираме с ГЕРБ 

Петков уверен: Ще спечелим изборите, няма да се коалираме с ГЕРБ

Коалицията ПП-ДБ ще е първа политическа мощ и ще сформира държавно управление. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пред Нова телевизия.

“Имаме нова политическа мощ с искания да получи първото място, да приключи политическата рецесия и служебната корист с власт ”, сподели и Атанас Атанасов от Демократична България. Политическа партия и Демократична България се явяват в коалиция на идния на 2 април избор.
Двамата разясниха и следствието на европрокуратурата в няколко ТЕЦ-а у нас.


“ТЕЦ “Брикел ” ни сподели още веднъж, че имаме огромен проблем с правосъдната система. Не е обикновено единствено да разчитаме на европрокуратурата за схемите в енергетиката и на американското държавно управление да ни демонстрира, че 8 от най-корумпираните хора в Европа са у нас, а българската прокуратура единствено да стои там като безмълвен очевидец. Не може да разчитаме единствено на външните сили. Време е да сменим този модел ”, безапелационен бе Петков.

Приоритети на новата коалиция са Шенген, влизане в еврозоната и здравна промяна. “С тази положителна стратегия, имам вяра, че ще сме първи. Ще бъде доста скъпо за всеки, който не я поддържа ”, сподели експремиерът. Той уточни, че към този момент 100 организации са подпсиали тяхната “Книга на идеята ”, а към обединението им са се включили още 6 обединения.

“Имаме упоритостта да убедим хората да ни поддържат ”, сподели и ген. Атанасов.

Относно партньорство с ГЕРБ, Петков отхвърли да има подобен вероятен сюжети.

“Мисля, че няма сюжет, в който да има равновесие. Ние ще бъдем първа политическа мощ. Ние сме единствените, които се сплотяваме ”, сподели той.

А ген. Атанасов даде обещание да подходят отговорно.

„ Ще бъдем диалогични, ще водим договаряния, само че без корупционерите ”, отсече той.

“Този, който желае изтощение на съперника и поредни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа мощ - тогава ще им избори наесен ”, предизвести Атанасов.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР