Петков категорично отрече да е оказвал натиск върху министъра на

...
Петков категорично отрече да е оказвал натиск върху министъра на
Коментари Харесай

Нямам идея защо е със засилена охрана. Кирил Петков отрече да е...

Петков изрично отхвърли да е оказвал напън върху министъра на електронното ръководство Александър Йоловски за публични поръчки в размер на 600 млн. лева " Никога не съм приказвал с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам концепция за какво е със засилена защита ", сподели Петков в във връзка информацията, че Йоловски и фамилията му са получили засилена защита през последните дни.

 

Преди няколко дни БНР, заяви, че защитата е назначена по искане на министъра, откакто той е бил разпитан в антикорупционната комисия, където е дал показания за изнудване и отправени закани към него и фамилията му. Заплахите били свързани с възлагането на публични поръчки в региона на електронното ръководство за стотици милиони левове.

 

Според информация, изнесена в петък (27 октомври, ден преди деня за размисъл) от ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ Десислава Атанасова и на " ИТН " Тошко Йорданов натискът е бил оказван от Кирил Петков и депутата от " Демократична България " Божидар Божанов. Божанов към този момент отхвърли обвиняванията и разгласи информацията за подправена. Според Петков обвиняванията към него пък са " плоска клевета ".

 

Както, министърът на електронното ръководство (МЕУ) е част от схемата, която през ДАНС и ЦИК провали машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори на 29 октомври. Този извод се постанова освен от разбор на последните събития, само че и на кариерния път на Йоловски през годините.
 
Последният (засега) щрих на министъра като възможна къртица на избрани кръгове в редиците на кабинета и " Продължаваме промяната " е неговото минаване в конспиративност и отвод да разяснява обществено свадите, които самичък забърка. Например кой и за какво го заплашва и е изискал защита за фамилията си и за себе си? Защо не е предизвестил за заканите премиера, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, а споделя пред Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и Десислава Атанасова от ГЕРБ? За какви милиони е бил притискан и на кои компании е трябвало да ги разпредели?

 

 

Петков приказва и за локалните избори

 

Той изрази вяра, че на идния балотаж тази неделя гражданското общество ще има мощно наличие и хората ще стигнат да урните. Според него след първия тур, който беше белязан от решението за анулация на машинния избор, " демократичните полезности са оживели макар " ДАНС интервенцията ". Петков засяга справката на Държавната организация за " Национална сигурност ", изпратена до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и до Централната изборна комисия, послужила за инструмент за офанзиви към " Продължаваме промяната - Демократична България " и като претекст за анулация на машините за първия тур.

 

Според Петков гласуването за кмет на столицата е " специфичен случай ", защото ще съставлява " самоопределение не кои са софиянци, а кои сме ние като българи ". " Аз не мога да си помисля по какъв начин би изглеждала България, в случай че изборът не е Васил Терзиев, това ще бъда рецесия на самоопределянето ", съобщи Петков. По думите му групировката се е надявала Терзиев да бъде на балотаж с претендента за кмет на ГЕРБ Антон Хекимян, само че в този момент била обезпокоена, че той ще би трябвало да се изправи против Ваня Григорова, тъй като зад нея били " извънредно левите, екстремистите ".

 

Кандидатурата на Григорова е подкрепена от локална коалиция, в която влизат Българска социалистическа партия, " Левицата! ", " Неутрална България ", " Алтернатива на жителите ", " Атака ".

Петков даде за образец последното изявление на Григорова, в което тя отхвърли да отговоря на въпроси, свързани с геополитическите ѝ възгледи. Тя не сподели дали съгласно нея съветският президент Владимир Путин е агресор. " Дори Българска социалистическа партия си споделя, че Путин е агресор. Нинова го е казвала нееднократно, а Ваня Григорова не може да го каже. Ние нямаме естествен социалист, а краен болшевик ", счита Петков.

  " Евразия би влезнала в столицата с Ваня Григорова ", безапелационен бе Петков. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР