Петият музикален сезон на Фортисимо Фамилия е към края си

...
Петият музикален сезон на Фортисимо Фамилия е към края си
Коментари Харесай

Два концерта остават до края на сезона на Фортисимо Фамилия



Петият музикален сезон на " Фортисимо Фамилия " е към края си с сполучливо изпълнена задача – да предизвика децата и техните родители да придобият усет към класическите принадлежности. До края остават единствено два концерта. На 15-и април в 11 часа е " Приказка за валса ", а концертът за младежи " Хаштаг Отело " е на 27-и май в 19 часа в " Зала България "
В предаването " Хоризонт до обед " маестро Максим Ешкенази изясни:

" Основната концепция на тези концерти и е да срещнем децата с някакъв тип дали е част от класическата музика, дали е композитор, дали е инструмент, дали е част от музиката, власа, танц, и се опитваме да разберем от кое място идва този танци, по какъв начин се е зародил, за какво е на три. От там нататък ние канализираме през актьорите и историята, която е написана по метод да е разбираема от децата "

Александър Чобанов, който е сценарист на телевизионни сериали и шеф на " Фортисимо Фамилия ", сподели във връзка детския концерт:

" " Приказка за валса " е детски концерт, в който ще разкажем на децата историята на този хубав танц и към този момент сюжет, по който ще се движат двамата артисти.

Максим Ешкенази обясни за концерта за младежи:

" Той е тийнейджърски концерт, тъй като особено го вършим с тази настройка. Защото концертите, които са за по-малки деца – от 2 до 14 години е едно нещо, от 14 до 18 е най-трудният интервал. Аз доста пъти съм го казвал, един младеж, с цел да го вкараш в зала България или в която и да е концертна зала, би трябвало безусловно да му забраниш да отива в тази зала и те незабавно ще отидат Те са най-трудната аудитория, тъй като сега ние се съревноваваме с Facebook, с Инстаграм, ние се съревноваваме с всичко друго, което е в техния живот. "

Александър Чобанов добави:
" При младежите към този момент не задълбаваме толкоз в конкретика кой инструмент да им представим или както е казусът с валса, по-скоро малко в по-дълбоките води ги пускаме и изпълняваме малко по-сложна музика, класическа, само че също по този начин за тяхно облекчение имаме присъединяване на Михаела Филева, която е доста близо до тях. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР