Петиция за спешни законови промени, които да спрат тежките пътно-транспортни

...
Петиция за спешни законови промени, които да спрат тежките пътно-транспортни
Коментари Харесай

Стартираха петиция за спешни законови промени срещу нарушителите на пътя

Петиция за незабавни законови промени, които да спрат тежките пътно-транспортни катастрофи, инициира юрист Елица Буенова. Сред ограниченията, които се оферират, е завишаване размера на наказванията за причиняване на гибел при ПТП и привършване на тези каузи в рационални периоди. Кои са другите пробойни в настоящето законодателство и вероятни ли са желаните промени за правдивост и сигурност на пътя?



Петицията е пусната на 29 април, преди случая на бул. „ Сливница ”, при който починаха момче и момиче на 22 и 24 години. Буенова акцентира, че следва да бъде импортирана в Народното събрание сега, в който има определен ръководител на правната комисия.

В нея са заложени три съществени оферти. " В първата, за пътната сигурност и предварителната защита, имаме едно главно предпочитание – да се отдели „ Фонд пътна сигурност ”. В момента той е под шапката на министъра на вътрешните работи и автоматизирано парите, които постъпват в него, се харчат единствено и само за надзор, само че не и за пътна сигурност ", описа Елица Буенова. По думите й за 2022 година във фонда са постъпили 84 млн., като едвам 6 са изразходвани.

Оттам упорстват още за повишение на наказванията за пияни и дрогирани водачи. " Предлагаме разделянето на квалифициращите условия на по-леки и по-тежки, като при пияните и дрогираните водачи наказването да е от 7 до 15 година Вдигане на долната граница, тъй че съдът да не може да наложи условна присъда ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР