Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в

...
Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в
Коментари Харесай

Общински съветници връчиха петиция в подкрепа на плевенския спорт на министър Лечева

Петиция в поддръжка на плевенския спорт и спортната база в града, подписана от всичките 41 общински съветници в състава на Общински съвет - Плевен, бе връчена публично на министъра на младежта и спорта Весела Лечева при визитата й в Плевен. Министър Лечева посети града по покана на кмета Георг Спартански и организира диалози за положението на спортната инфраструктура.

Общински съвет - Плевен, одобри петицията в поддръжка на плевенския спорт още през м. ноември 2021 година и изпрати документа тогава до министър-председателя на Република България и до министъра на младежта и спорта. Копие от същия бе връчен в понеделник и на министър Лечева от представители на Постоянната комисия по " Младежки действия, спорт и туризъм " в лицето на нейния ръководител Йордан Грижов и общинските съветници Бойко Тодоров и Десислава Иванова - членове на комисията.

„ За следващ път, на следващ министър! По време на съвещание на ПК по “Младежки действия, спорт и туризъм ” разбрахме, че министърът на младежта и спорта е в Плевен. Преценихме, че моментът е комфортен да подсетим за следващ път, че Плевен е град “страдалник ” във връзка с спортната инфраструктура. Заедно с сътрудниците от Комисията връчихме копие на входираната петиция, подписана в края на 2021 година от целия Общински съвет. Няма да се уморим да повтаряме, да настояваме и да пожелаваме, тъй като Плевен заслужава “, съобщи след срещата Йордан Грижов.

„ Връчихме още веднъж на следващ министър на спорта петиция с подписи на всичките 41 колеги-съветници от Общински съвет - Плевен. Крайно време е да се обърне внимание на съответните проблеми, свързани със спортната инфраструктура на Плевен. Министър Лечева е добър експерт и се надяваме да се стартира от някъде. Не би трябвало да стопираме диалозите и дейностите по тази тематика “, разяснява и Бойко Тодоров.

Текстът на петицията, призната от Общински съвет - Плевен

и връчена на министър Весела Лечева, гласи следното:

„ Плевен е град, който години наред е подценяван от страната във връзка с спорта. Спортната инфраструктура е в извънредно неприятно положение, което е довело до това седмият по величина град в страната да не разполага с една най-нормална лекоатлетическа писта, няма естествен футболен стадион, няма и една естествена спортна зала, няма обикновено отопление на съществуващите спортни пространства, в които са принудени да упражняват спортистите ни в зимните месеци. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат комфортни и безвредни.

И все пак Плевен е град, който даде олимпийски първенец на България и продължава да дава редица международни и европейски първенци!

Поради невъзможността на един общински бюджет във финансово отношение да се оправи с голямата спортна съсипия, трупана и продължаваща с години, Ви призоваваме да обърнете внимание и да помогнете на града ни! Плевен заслужава да има естествени условия за спорт!

Ако приемем, че общинските съветници в Общински съвет - Плевен, са действителните представители на своите гласоподаватели, то ние с слагането на нашите подписи представляваме повече от 52000 души. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР