Петимата най-богати хора в света са удвоили състоянието си до

...
Петимата най-богати хора в света са удвоили състоянието си до
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света „удвояват богатството си“ за три години

Петимата най-богати хора в света са удвоили положението си до за три години - до момента в който благосъстоянието на най-бедните 60% е намаляло, съгласно Oxfam.

В него се споделя, че първият трилионер може да се появи в границите на едно десетилетие, само че че бедността няма да бъде изкоренена след 229 години.

Докладът на благотворителната организация, Inequality Inc, идва, до момента в който бизнес и политически водачи се срещат за Световния стопански конгрес в влиятелния швейцарски ски курорт Давос. Традиционно се употребява мотивът, с цел да се подчертае разделянето сред богати и небогати, само че тази година се споделя, че разликата е „ пресилена “ след пандемията.

Финансовото положение на шефа на Tesla Илон Мъск, Бернар Арно - притежател на компанията за първокласни артикули LVMH, създателя на Amazon Джеф Безос, Лари Елисън от Oracle и капиталовия гуру Уорън Бъфет, се е нараснало със 114% в действително изражение от 2020 година, споделя Oxfam.

Твърди се, че общото им благосъстояние е повишено от £321 милиарда на.

Само Мъск се прави оценка на към 180 милиарда паунда, съгласно листата на Forbes в действително време, употребен от Oxfam за своите калкулации. Въпреки това 4,7 милиарда души, които съставляват най-бедните 60% в света, са станали с 0,2% по-бедни в действително изражение, споделя Oxfam, като доста страни не са в положение да дават финансова поддръжка за Коронавирус на по-богатите народи.

Временният началник на благотворителната организация споделя, че вероятността за трилионер през идващите 10 години - до момента в който бедността може да отнеме повече от 200 години, с цел да се позволи - е " изцяло неприемлива "

Реклама

„ Тази непрестанно разширяваща се бездна сред богатите и останалите не е инцидентна, нито е неизбежна “, сподели Алеема Шивджи.

„ Правителствата по света вършат съзнателни политически избори, които разрешават и предизвикват тази изкривена централизация на благосъстояние, до момента в който стотици милиони хора живеят в беднотия.

„ Възможна е по-справедлива стопанска система, която да работи за всички нас. Необходими са съгласувани политики, които дават по-справедливо данъчно облагане и поддръжка за всички, освен за привилегированите. “

Oxfam се надява отчетът му да помогне за оказване на напън върху политиците в Давос за срещата на върха на 15-19 януари.

Сред присъстващите са президентът на Украйна Володимир Зеленски, новият президент на Аржентина Хавиер Милей, китайският министър председател Ли Цян и шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Oxfam желае държавните управления да понижат корпоративната власт посредством ограничения като разтрошаване на монополите, ограничение на заплатите на шефовете и въвеждане на по-високи налози върху свръхпечалбите и благосъстоянието.

Той също по този начин упорства за други възможности на модела на акционерите, като да вземем за пример форми на благосъстоятелност на чиновниците и бизнеси с по-справедлива търговия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР