Петимата чужденци, обвинени в незаконния износ на стоки с възможна

...
Петимата чужденци, обвинени в незаконния износ на стоки с възможна
Коментари Харесай

Вижте петимата чужденци, обвинени в износ на стоки за елитните руски части в Украйна

Петимата чужденци, упрекнати в противозаконния експорт на артикули с допустима двойна приложимост за елитните съветски спецчасти, воюващи в Украйна, бяха доведени под засилена защита в Окръжния съд в Пловдив. Повечето криеха лицата си.
Прокуратурата желае Василий Улянов, Евгений Улянов, Дзмитри Дзмитриу, Яни Йешили, Романос Ветридис да останат в ареста и съвещанието по ограниченията им за неотклонение стартира след половин час, тъй като отбраната им изиска време да се запознае с материалите. Първоначално на 9 октомври са били арестувани 12 души, на тези петима от тях към този момент са повдигнати обвинявания – за присъединяване в проведена незаконна група и за експорт на произведения и технологии с двойна приложимост.
Според прокуратурата облагата на проведена незаконна група е за над 4 млн. лева “Един от уредниците е записал комерсиално сдружение в Пловдив. То е закупувало разнообразни по тип артикули с двойна приложимост на обща стойност към 4 милиона лв. – оптични прицели, балистични измерватели, авиационни радиостанции и други, които складирали в жилищен парцел, препакетирали и подготвяли за експорт от Република България през аерогара София с последна дестинация Руската федерация ”, изясни през вчерашния ден в Пловдив зам.-главният прокурор Мария Павлова.
Според шефа на ДАНС Пламен Тончев изделията не са били предопределени за постоянната съветска войска, а за елементи като елитните войски, 26-и отряд със особено предопределение, по-известен като Росгвардия, военноморската пехота, ГРУ, ЧВК “Вагнер ”, Ахмат и други
 Всички, упрекнати в експорт на оръжие за Русия, са непознати жители.
 Повечето от обвинените са били арестувани на летище София.
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР