Петима запалянковци на Айнтрахт Франкфурт са били арестува в Севиля

...
Петима запалянковци на Айнтрахт Франкфурт са били арестува в Севиля
Коментари Харесай

Петима привърженици на Айнтрахт са арестувани за нападение над фенове на Рейнджърс

Петима ентусиасти на Айнтрахт Франкфурт са били арестува в Севиля във вторник вечер след нахлуване над почитатели на Рейнджърс преди финала сред двата тима в шампионата Лига Европа в сряда.

Няколко полицейски микробуса са били извикани към среднощ, с цел да обезвреждат грозни подиуми в центъра на испанския град, където били хвърлени стъкла, сигнални ракети и маси. Няма съществено потърпевши, потвърдиха от полицията след изказване, макар че един от последователите на Рейнджърс получил контузия на главата.

„ Събитията се случили към среднощ предходната вечер, когато имало голям пердах пред катедралата на Севиля. Членовете на полицейските екипи за намеса, които се намирали на Плаца де Сан Франциско трябвало да се намесят бързо, с цел да предотвратят случай, провокиран от 200 последователи на Айнтрахт, които атакували почитатели на Рейнджърс “, се споделя в известието на униформените.

След като видели идването на служители на реда, почитателите на Франкфурт „ се насочили към Пасео Колон, биейки ентусиасти на Рейнджърс, като се сблъскали с полицейски чиновници, които се опитвали да предотвратят възможен ответен удар на шотландските последователи “. Полицията арестувала четирима немски почитатели на Пасео де Колон и още един в Пуерта де Херес.

Според предварителните калкулации, популацията на Севиля ще се усили с четвърт през днешния ден, защото големи групи от последователи се чака да залеят града за финала на стадион „ Рамон Санчес Писхуан “. До 100 000 ентусиасти на Рейнджърс и най-малко 60 000 на Франкфурт ще последват обичаните си тимове в разногласието за трофея, което повдига и опасения по отношение на сигурността на финала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР