Петима свидетели ще дадат показания пред съда по делото за

...
Петима свидетели ще дадат показания пред съда по делото за
Коментари Харесай

Трайчо Трайков със счупена ръка на делото за продажбата на EVN

Петима очевидци ще дадат показания пред съда по делото за продажбата на миноритарните дялове на енергийното сдружение EVN. Подсъдими за приватизацията на EVN са някогашните министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и предприемачът Иво Прокопиев. Обвиненията против тях са за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени. Според прокуратурата, нанесените вреди на бюджета са за близо 21 милиона лв., оповестява kanal3.

На влизане в съда предприемачът Иво Прокопиев отхвърли да разяснява новото обвиняване против него за препродажбата на Каолин. Бившият енергиен министър Трайчо Трайков пък се появи с гипсирана ръка.

На последното съвещание предишния месец стана ясно, че през 2010 година Иво Прокопиев е лобирал пред Националния съвет за тристранно съдействие страната да продаде остатъчните си дялове в ЕРП-тата с претекст, че страната не е добър собственик. Това удостовери някогашният аграрни министър Мирослав Найденов, който свидетелства пред спецсъда по делото за продажбата на акциите в ЕВН през 2011 година
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР