Петима загинаха в курорта на Бали, след като известен в Instagram стъклен асансьор падна в пропаст

...
Петима работници в курорт в Бали бяха убити в петък,
Коментари Харесай

Петима работници в курорт в Бали бяха убити в петък, когато прочут в Instagram стъклен асансьор, в който те се возеха, внезапно падна на 300 фута в пропаст, според към местен доклад.

Членовете на персонала в курорта Ayuterra в Кедеватан, Убуд, се возели на външния асансьор, когато кабелът му се скъсал около 13:00 часа, съобщи Bali Sun.

The двама мъже и три жени бяха идентифицирани като Sang Putu Bayu Adi Krisna, 19, I Wayan Aries Setiawan, 23, Ni Luh Supernigsih, 20, Kadek Hardiyanti, 24, и Kadek Yanti Pradewi, 19.

Полиция в Убуд Комисар Маде Удер каза пред вестника, че кабелът не е бил достатъчно здрав, за да издърпа тежестта на асансьора.

„Стоманеното люлеещо се въже не е било достатъчно здраво, за да издърпа тежестта нагоре, който беше доста тежък и предпазният клин или спирачката не функционираха, така че асансьорът се плъзна надолу с висока скорост, така че този инцидент не можеше да бъде избегнат“, каза той. „В резултат на това петимата пътници в асансьора загинаха.“

Заместник-губернаторът на Бали Кок Ейс, който е и председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантите в Бали, каза пред репортери, че е имал прегледа документите за безопасност на хотела.

„Това се случва за първи път и ако погледнем с един поглед, видях разрешителните, особено по отношение на използването и безопасността на работа, по отношение на състоянието на асансьор“, каза той.

„От рутинна проверка един независим консултант каза, че през ноември 2022 г. [беше добре] и изминаха само 8 месеца, откакто заявиха, че все още е [безопасно] така че, разбира се, това ще бъде включено в разследването“, добави заместник-областният управител.

Асансьорът отведе персонала и гостите от горните нива на хотела надолу по дерето до курорта съоръжения на долното ниво.

Гостите в курорта са получили алтернативно настаняване, докато полицията разследва инцидента, според магазина.

Собственикът на курорта , Linggawati Utomo, каза, че нейната компания ще плати за погребенията на работниците.


Оригинален източник на статия: Петима убити в курорта Бали, след като прочутият в Instagram стъклен асансьор падна в дере

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР