Петима полицаи пристигнаха в НДК около 13ч. по анонимен сигнал,

...
Петима полицаи пристигнаха в НДК около 13ч. по анонимен сигнал,
Коментари Харесай

Полиция нахлу на конгреса на БФС по сигнал на 112

Петима служители на реда дойдоха в НДК към 13ч. по неизвестен сигнал, че някой е нахлул в Зала 3, където сега тече вписването на клубове за паралелния избирателен конгрес на БФС.

По-рано през днешния ден от Българския футболен съюз излязоха с позиция, в която молиха държавните органи да вземат отношение към проблема. Най-вероятно точно от футболната ни централа е постъпил анонимният сигнал.

" Получихме неизвестен сигнал на 112. Процедурата би трябвало да се съблюдава, разказват се нещата. По-късно ще разберем от кого идва. В момента се организира Конгрес и ние сме съсредоточени върху него. Все още не знаем за сигнала - има си процедура, която би трябвало да се съблюдава. Нямаме концепция защо е подаден сигналът, не сме упрекнати в нищо ", съобщи Стилиян Петров.

По-рано Димитър Бербатов и клубовете, които го поддържат пробваха да проведат успореден конгрес в НДК, откакто БФС анулира постоянния конгрес, който беще плануван за през днешния ден. Бербатов и неговият екип насочват делегатите към зала 3.2 на НДК. В НДК се появи и спортният министър Радостин Василев.

Малко преди този момент Димитър Бербатов, неговият екип и клубовете, които го поддържат, се пробваха да влязат в постройката на НДК, само че вратите бяха заключени.

Тази заран в НДК пристигна и изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов, защото в зала 3 трябваше да се организира работна конференция на футболната централа, само че по-късно Попов анулира срещата и си потегли. Малко преди 10:30 Бербатов и екипът му се насочиха към входа за зала 3, само че той бе заключен. Те бяха поканили и нотариус, който малко след 10:30 постанови, че вратата е заключена и конгрес не се организира. " Аз съм тук да установявам обстоятелствата, дали се организира конгрес и ще установявам единствено това ", сподели нотариусът, която е била поканена от юристите на екипа на Бербатов.

" Не е отключено, не можем да влезем, нотариусът го постанови. Ще забележим дали някой от БФС ще се появи, в случай че не се появи, вие клубовете ще решите какво може да се направи ", съобщи Бербатов, след което насочи клубовете към друга зала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР