Полицейски служители в Марсилия бяха арестувани за смърт по време на безредици

...
Петима полицаи бяха арестувани за смъртта на мъж по време
Коментари Харесай

Петима полицаи бяха арестувани за смъртта на мъж по време на безредици, които разтърсиха Франция по-рано това лято.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Шофьорът на доставката Мохамед Бендрис, на 27 години, претърпя сърдечен арест по време на безредици в Марсилия в нощта на 1 юли.

Полицаите, които са от елитно звено за борба с безредиците, бяха разследвани, след като аутопсия показа, че г-н Бендрис може да е починал, след като е бил ударен с оръжие, използвано от полицията.

Семейството му каза, че той е бил невинен наблюдател, съобщи агенция AFP.

Яростни безредици избухнаха във Франция, след като 17-годишният Нахел М беше прострелян и убит от полицай по време на спиране на трафика в предградието Нантер в Париж на 27 юни.

Стотици бяха ранени и арестувани по време на сблъсъци между полицията и тълпи в няколко места, включително южния пристанищен град Марсилия.

Френските прокурори казаха, че аутопсия е разкрила белези по гърдите на г-н Бендрис, които предполагат, че е бил ударен от така наречената флаш-топка или LBD, AFP съобщава.

Противоречивите оръжия - които изстрелват експлодираща гума или топка от пяна - са наречени "по-малко смъртоносни", но активистите отдавна казват, че трябва да бъдат забранени и ги свързват със сериозни наранявания.

Смята се, че жененият баща на едно дете може да е получил инфаркт, докато е карал скутера си, след като е бил ударен от flash-ball.

В изявление, публикувано до френски медии, адвокат, представляващ бременната му съпруга, каза, че той не е участвал в никакво насилие.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Смъртта на г-н Бендрис ще бъде първият потвърден смъртен случай на континенталната част на Франция в резултат на разстройство от това лято.

Във Френска Гвиана, регион на Франция на североизточния бряг на Южна Америка, според съобщенията 54-годишен е бил убит на 29 юни, след като протестите на Nahel M се разпространиха там. Властите казаха, че те са били убити от заблуден куршум, изстрелян от бунтовници, съобщи Le Monde.

Полицията на Марсилия вече е била подложена на проверка за поведението си по време на националните вълнения след друг мъж претърпя променили живота наранявания, също според твърденията причинени от светкавична топка.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР