Петима от независимите депутати ще се включат в работната група

...
Петима от независимите депутати ще се включат в работната група
Коментари Харесай

Петима независими депутати ще кажат до петък дали подкрепят кабинет на Асен Василев

Петима от самостоятелните депутати ще се включат в работната група за бъдещото държавно управление, стана ясно след срещата им с "Продължаваме смяната " (ПП). Участниците ще изработят стратегия за околните шест месеца, към която да се обединят.

До петък всеки от самостоятелните депутати ще каже дали ще поддържа държавно управление на Асен Василев.

Новината заяви самостоятелният народен представител Иво Атанасов. Той е един от народните представители, които, от която бяха определени - "Има подобен народ " (ИТН) и сега не са част от никоя парламентарна група.

Новината идва ден след първите срещи, които организира Политическа партия в търсене на сътрудници. Това стана откакто в петък президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на ново държавно управление на Асен Василев. Срокът за такова сформиране изтича в петък, 8 юли.

В събота за сформиране на държавно управление от досегашните си сътрудници Българска социалистическа партия и "Демократична България " (ДБ). И двете обединения ще прибавят свои оферти към целите на Асен Василев. Това ще стане в границите на работна група, в която ще вземат участие по трима представители на всяка от договарящите обединения.

В неделя стана ясно, че към тази група ще се причислят и самостоятелни депутати.

"Има подобен народ " (ИТН), която беше част от държавното управление на Кирил Петков, ръководещата коалиция на 8 юни. Дни по-късно избор на съмнение към кабинета "Петков ". Правителството на 22 юни с гласовете на тези две партии, както и на Движение за права и свободи и "Възраждане ".

В този откъслек от време шестима депутати напуснаха Има Такъв Народ и останаха самостоятелни. Те поддържаха кабинета "Петков " по време на гласуването на вота на съмнение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР