Петима от младите скиори на Ски клуб Юлен започнаха състезателния

...
Петима от младите скиори на Ски клуб Юлен започнаха състезателния
Коментари Харесай

Децата на Банско! Летящ старт за състезателите от ски клуб Юлен


Петима от младите скиори на Ски клуб „ Юлен ” започнаха спортния сезон с ослепително каране и заслужени призове. Лилия Хаджистоянова, Елена Главчева, Милуш Панчев, Иван Обецанов и Иван Керанджиев се завърнаха в България с медали.
От 8-ми до 14-ти януари, младите очаквания на Ски клуб „ Юлен ” бяха на предварителен лагер във Вайнебен, Австрия, водени от своите треньори Мария Киркова и Иво Димов. В подготвителния развой се включиха и други водещи български тимове като Витоша ски, Грийнроуд и Чамкория, както и тимове от Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.
В края на лагера, на 13 и 14 януари, бе извършен първия кръг от детския шампионат на хърватската ски федерация, който бе самобитен Балкански шампионат. Участваха общо 90 дeца в категории U10 и U12 и 87 в категории U14 и U16 от посочените националности.
При девойки U12 Лилия Хаджистоянова завоюва 1-во и 2-ро място в двата дни на гигансткия слалом. Елена Главчева завоюва слалома при девойки U16 и приключи втора на гигансткия слалом. Милуш Панчев победи своите връстници в категория U14 в гигантския слалом, където трети беше Иван Обецанов, а 4-ти – Иван Керанджиев.
Това бяха първите стартове за сезона и макар тежките снежни условия в България, децата демонстрираха едно доста високо равнище за този стадий на подготовка.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР