Петима обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение

...
Петима обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение
Коментари Харесай

Петима са обвинени за разпространение на наркотици във Варна

Петима обвинени за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции след интервенция под управлението на Окръжна прокуратура - Варна

Към наказателна отговорност са привлечени петима души, двама от които са малолетни, а други двама са осъждани. 44-годишен мъж, обвинен за управление на незаконната група, работил в изискванията на рисков рецидив. Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор, като следва в съда да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на от тях.

28-годишен мъж, също взел участие в проведената незаконна група, ще бъде освободен против парична гаранция в размер на 5000 лв., а двамата малолетни ще бъдат под контрол на ИДПС при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

В хода на работата по случая, под управлението и надзора на Окръжната прокуратура, са осъществили голям брой процесуални дейности. Извършени са претърсвания на разнообразни адреси във Варна, претърсвания на коли и обиски на лица. Намерените и конфискувани наркотични субстанции са към 950 грама амфетамин, почти 62 грама марихуана, 62 грама хероин и към 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, готови за дозиране на неразрешените вещества.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР