Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална

...
Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална
Коментари Харесай

Закопчаха петима мъже за разпространение на брутално детско порно. Част от жертвите били бебета на възраст до 3 месеца

Петима мъже са арестувани за разпространение на подиуми със полова употреба на деца, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В средата на ноември антимафиоти от отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП организираха профилирана интервенция за противопоставяне на онлайн полова употреба на деца. При подхванатите дейности са открити и арестувани петима мъже за владеене и разпространяване посредством “P2P” мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални подиуми на детска полова употреба.

В хода на интервенцията са осъществените претърсвания и изземвания в Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград. По време на процесуално-следствените дейности в пет жилища, населявани от арестуваните, киберекспертите са открили голямо количество /над 2 терабайта / видео файлове и изображения с брутални подиуми на полово принуждение над деца на възраст 5 - 9 години. На един от адресите – в Димитровград, в наличието на 30% от откритите видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. В процеса на работата по случая е изяснено, че мъжете са развивали активността си в интервал от към и над 3 години.

На адрес в ж.к. “Люлин “ в София, под наблюдението на СРП проверяващите задържали 43-годишен, на който по-късно е наложена непрекъсната мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целеустремено е създавал еротични разгласи с персонални данни на набелязаните от него деца. Дни след основаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отвод заплашвал да популяризира обявите им в обществените мрежи, пред родители и техни съученици. 43-годишния стигнал и по-далеч в дейностите си за определяне на контакт с деца - наскоро основал, дружно с още двама мъже от обкръжението си, Неправителствени организации с благовидния предмет на активност популяризирането на физическото образование измежду подрастващото потомство.

До момента, единствено през ноември, специалистите от профилирания отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП обезвредиха сходна активност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР