Петима кандидати допусна СЕМ до втория етап на процедурата за

...
Петима кандидати допусна СЕМ до втория етап на процедурата за
Коментари Харесай

Петима допуснати до втори кръг в конкурса за нов шеф на БНР

Петима претенденти позволи Съвет за електронни медии до втория стадий на процедурата за избор на нов общоприет шеф на БНР, а измежду тях е и предшественикът на подалия оставка преждевремено Андон Балтаков - Светослав Костов. Останалите, позволени до втория стадий на процедурата са актуалният краткотраен началник на радиота Милен Митев, Жени Гаджалова, Митко Димитров и Иво Тодоров.

Светослав Костов беше общоприет шеф на БНР единствено за няколко месеца през 2019 година. Мандатът му бе преустановен през октомври 2019 година след разразилите се скандали  със свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и неочакваното прекъсване на излъчването на стратегия " Хоризонт " за към 5 часа на 13 септември без ясни аргументи. Тогава от управлението на БНР се пробваха да обяснят невижданото " изгубване " на " Хоризонт " от националния радиоефир с неразбории към планова " профилактика "

Самият Костов по този начин и не можа да даде свястно пояснение за какво сигналът на радиото е бил пресечен за толкоз дълго време. Той апелира пред съда решението за освобождението му, само че в това време бе стартирана процедурата за нов началник. Първоначално Светослав Костов разгласи тогава, че още веднъж ще се кандидатира за поста, само че в последна сметка не го направи. След него на поста бе назначен Андон Балтаков, който пък ненадейно подаде оставка през август тази година, в началото с претекст " надълбоко персонални аргументи ". Впоследствие в изявленията пред разнообразни медии той показа, че се тормозил за персоналната си сигурност, защото през юни тази година след прибиране от командировка намерил жилището си " претършуван ", в хола му имало кални стъпки, а част от балконската врата била разрушена.

Кои са останалите кандидати за поста

Милен Митев сега извършва краткотрайно длъжността общоприет шеф на БНР. Той е и началник на административната дирекция в БНР. Митко Димитров е някогашен началник на радио " София.

Сред претендентите е и Жени Гаджалова, която е някогашен основен счетоводител на БНР, както и Иво Тодоров, който пък е някогашен програмен шеф

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР