Петима граждани на Кралство Мароко се признаха за виновни пред

...
Петима граждани на Кралство Мароко се признаха за виновни пред
Коментари Харесай

РС – Кюстендил наложи условни наказания „лишаване от свобода“ за шестима граждани на Кралство Мароко, опитали да преминат незаконно границата на страната

Петима жители на Кралство Мароко се признаха за отговорни пред Районен съд – Кюстендил в това, че на 06.03.2024 година, в региона на местността „ Славчето “, Община Трекляно, на към 300 м. от гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница, са създали опит да излязат през границата на страната ни за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи – закононарушение по чл.279, ал.1, във вр. с член 18, ал.1 от Наказателен кодекс. Обвиняемите са направили незаконното действие при форма на виновност „ директен предумисъл “.

Съдът утвърди споразуменията реализирани сред Районна прокуратура – Кюстендил и отбраната на подсъдимите, като им наложи санкции „ отнемане от независимост “ за период от по 4 месеца, осъществяването на които се отсрочва за изпитателен период от по 3 години. Определенията на Районен съд – Кюстендил са дефинитивни и не подлежат на обжалване. И петимата жители на Кралство Мароко са с РКЧ в произвеждане по молба за интернационална протекция, издадена на 27.02.2024 година, годна до 27.05.2024 година, с адрес с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Районен съд – Кюстендил утвърди съглашение и наложи наказване на 28- годишен жител на Кралство Мароко, който се отхвърли от разглеждане на делото по общия ред и призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт, импортиран от Районна прокуратура. Подсъдимият ще изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години.

Той се призна за отговорен в това, че на 28.02.2024 година, в землището на село Гюешево, на към 50 метра от гранична пирамида обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, е излязъл през границата на страната ни, без позволение на надлежните органи на властта – закононарушение по член 279, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР