Петима души, заподозрени за съучастие в атентата в Истанбул, са

...
Петима души, заподозрени за съучастие в атентата в Истанбул, са
Коментари Харесай

Заподозрени за атентата в Истанбул са арестувани у нас. Сред тях е и чужденец с българско гражданство

Петима души, обвинени за съучастничество в атентата в Истанбул, са арестувани на територията на България, оповестява bTV. За четирима от тях прокуратурата ще изиска непрекъснат арест, а на петия обвинен ще бъде избрана по-лека мярка.

Задържаните са непознати жители, само че един от тях има добито българско поданство. Трима са от молдовски генезис, а другите двама са от арабски. Срещу лицата са повдигнати обвинявания за каналджийство, както и за подкрепяне на. При случая на оживения бул. " Истикял " предходната седмица починаха шест души, а 81 бяха ранени.

По информация на bTV единият от задържаните у нас е Амран Абдулрами - доближен на Билал Хасан, който е търсен от " Интерпол ". Той е вербувал български жител с молдовско поданство, който да провежда превоза на границата.

Според турската прокуратура Абдулрами и Хасан вземат участие в терористична формация, която има желанието да реализира още атентати в страната и в други страни от Европейски Съюз. За жена - непозната гражданка - ще се желае по-лека мярка поради влошеното ѝ здравословно положение.

Говорителят на основния прокурор в България Сийка Милева удостовери, че има формирано досъдебно произвеждане по случая, само че отхвърли да даде детайлности, защото това би заплашило националната сигурност на страната. Освен с каналджийство, арестуваните лица са се занимавали с контрабанда на разнообразни материали, в това число и оръжия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР