Петима души са загинали, а няколко са в критично състояние,

...
Петима души са загинали, а няколко са в критично състояние,
Коментари Харесай

Най-малко петима души загинаха при нападение в търговски център в Сидни

Петима души са починали, а няколко са в сериозно положение, след нахлуване с нож в търговски център наоколо до плажа Бонди в Сидни.

Нападателят е работил самичък и е бил убит от служител на реда. Властите все още не знаят кой е обвиненият, нито какъв е претекстът за нападението, само че потвърдиха, че опасността към този момент е отстранена.

BREAKING:

First video showing the Sydney terrorist after having been shot by a female police officer.

Several people stabbed to death

Via
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Стотици хора бяха евакуирани от комерсиалния център Westfield Bondi Junction. Инцидентът се е случил малко преди 16:00 ч. локално време. Властите са се отзовали на сигнал за " мъж, който тича с нож из Уестфийлд ".

Смята се, че нападателят е бил в комерсиалния център, излязъл е от него и по-късно се е върнал с нож, когато е почнал да намушква гости. Поне осем души са откарани в болница и са в сериозно положение - оповестява се, че измежду тях има и 9-месечно бебе.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе изрази съболезнованията си на жертвите. В профила си в платформата X той написа:

" Мислите и сърцата ни са ориентирани към ранените. Изказваме признателност на тези, които се грижат за тях, както и на нашите смели служители на реда и чиновници на службите за бързо реагиране ".

На фрагменти в обществените мрежи се виждат десетки служители на реда и коли за спешна помощ на мястото на случая. Има и записи от директни очевидци и гости на мола.

Attack in Sydney, Australia. Dead and injured.
— RadioGenoa (@RadioGenoa)
Очаквайте детайлности! Това е тематика в развитие
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР