Петима души от София са нарушили ограничителната мярка 400 души

...
Петима души от София са нарушили ограничителната мярка 400 души
Коментари Харесай

Вътрешният министър: 400 души в страната са под карантина


Петима души от София са нарушили ограничаващата мярка

400 души са под карантина в цялата страна, разгласи вътрешният министър Младен Маринов в изявление по bTV.

Маринов напомни, че към този момент са влезнали в действие измененията в Наказателния кодекс, които плануват до 5 години затвор и солени санкции за нарушителите на тази защитна мярка, която е съществена против разпространяването на ковид у нас.
До този миг домашната си карантина са нарушили петима души от София, които са открити от органите на реда и са върнати у дома, където ще продължат да изтърпяват ограничаващата мярка. Във Варна и Монтана също има по един подобен случай. Полицаите пък даже разкрили карантинирано лице от Благоевградско село в неттрезво положение отвън дома си.

Вътрешният министър увери, че обстановката към огромните вериги хранителни магазини в София и страната към този момент се е успокоила. „ Храна има и тя ще стигне ", безапелационен е министър Маринов.
Според него оповестената изключителна обстановка е станала добра среда за възраждането на случаите с телефонни измами, с които Министерство на вътрешните работи се пребори сполучливи. „ Ситуацията е идеална среда за измамниците. Имаме единствено единични случи, по-скоро опити ", акцентира той и увери, че Министерство на вътрешните работи работи интензивно по пресичането им. Следи се и онлайн пространството за разпространение на погрешна информация, а затова към този момент има арестуван мъж от Пловдив.

„ Искам да предупредя всички, че в такава обстановка не би трябвало да се заиграват със страховете на хората ", сподели още вътрешният министър.

Младен Маринов заяви, че в незабавния телефон 112 към този момент работят и четирима медици, към които се пренасочват позвънявания, свързани с COVID-19. По негова информация за последните 24 часа те са дали отговор на 1200 телефонни позвънявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР