Пети контролно-пропускателен пункт е открит на територията на областния град

...
Пети контролно-пропускателен пункт е открит на територията на областния град
Коментари Харесай

62-годишен избяга от карантината си в Кърджалийско

Пети контролно-пропускателен пункт е открит на територията на регионалния град на ханче „ Байкал “. Това оповестиха от ОДМВР-Кърджали.

Проверки там са почнали през вчерашния ден, а от през днешния ден контролът е в цялостен размер. 3697 моторни транспортни средства и 4430 пасажери са минали през последното денонощие на пунктовете в Кърджали. 102 са върнатите автомобила, чиито водачи са подхванали пътешестване без основателна причина.

Съставените актове по Закона за здравето за нарушение на противоепидемичните ограничения са 42 за региона.

За неспазено наставление на наложителна 14-дневна карантина е формирано досъдебно произвеждане в РУ-Кърджали. 62-годишен бил засечен в село Мъдрец и при инспекцията било открито, че е в интервал на карантина.

18 инспекции са стартирани по член 355, ал.2 от Наказателния кодекс за нарушение на противоепидемични ограничения.

10 от тях се правят в бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “, откакто е било открито разминаване в декларациите на поданици на региона, прекосявали пред КПП-тата.

В документите било записано, че пътуването е към работно място, а се оказало, че деклараторите са безработни. 8 инспекции се правят в Районните ръководства за случаи, свързани с неспазени правила в изискванията на изключително състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР