Петгодишната пробация на китайския производител на телекомуникационно оборудване ZTE в

...
Петгодишната пробация на китайския производител на телекомуникационно оборудване ZTE в
Коментари Харесай

Американският съд прекратява изпитателния срок за ZTE

Петгодишната пробация на китайския производител на телекомуникационно съоръжение ZTE в Съединени американски щати завърши - тя беше наложена през 2017 година, когато компанията се призна за отговорна в нарушение на комерсиалните наказания.

Решението, постановено на 22 март от окръжния арбитър на Тексас Ед Кинкейд, беше отговорът на американската Темида на изказванията на ZTE за визова машинация в Съединени американски щати. Компанията можеше да бъде приета за отговорна за нарушение на изискванията на изпитателния период и да ѝ бъдат наложени спомагателни санкции. Съдия Кинкейд обаче постанови, че ZTE може да продължи изпитателния период, и защото той изтичаше в същия ден, компанията на процедура го приключи. Санкцията беше наложена, откакто китайският производител се призна за отговорен в нарушение на комерсиалните наказания против Иран - посредством дъщерните сдружения на ZTE в страната са били доставяни американски съставни елементи за маршрутизатори, комутатори, сървъри и мобилни телефони.

Съдията се произнася в интерес на сдружението, макар че отбелязва, че смята неотдавнашните обвинявания против него във визова машинация за " правилни ". По-рано стана ясно, че някогашният началник на изследователското звено на компанията в Ню Джърси и професор от Технологичния институт в Джорджия са се сговорили да обезпечат влизането в Съединени американски щати на китайски чиновници с визи J-1, които се издават за образование и работа в просветителни институции. Затова съдията прикани държавното управление да стартира гражданско или наказателно произвеждане против ZTE.

ZTE, която краткотрайно спря търговията с акциите си на Хонконгската фондова борса, възобнови търговията след позитивното решение на съда в Съединени американски щати. Компанията също по този начин разгласява публично изказване, в което афишира спазването на закона за " крайъгълен камък на стратегическото си развиване ".

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР