Петелът Морис, чието сутрешно кукуригане го изправи пред френското правосъдие

...
Петелът Морис, чието сутрешно кукуригане го изправи пред френското правосъдие
Коментари Харесай

Петелът Морис, който стигна до съд заради кукуригането си, е починал

Петелът Морис , чието утринно кукуригане го изправи пред френското правораздаване и който се трансформира в знак на спора сред локалните поданици и метода им на живот и новодомците и техните полезности, се е споминал, съобщи Франс прес, базирайки се на стопанката му.
 

— DotCool (@dot_cool_)

" Морис умря от ринит предишния месец по време на карантината ", споделя Корин Фесо, собственичката на 6-годишното пернато, което е боледувало от месеци.
" Морис беше емблема, знак на провинциалния метод на живот, воин ", добавя стопанката, която е погребала трансформиралия се в международна звезда петел в градината си.

Миналото лято съдът позволи на Морис - жител на туристическия остров Олерон в Югозападна Франция, да продължи да кукурига, отхвърляйки жалбата на съседи, които го упрекваха, че ги буди в ранни зори.
 

— AJ+ (@ajplus)

Кукуригането на Морис се оказа дразнещо за съседа Жан-Луи Бирон, който живее в град в региона Лимузен и е закупил втори дом покрай този на притежателите на гласовития петел. Съдебното дело бе заведено точно от Бирон. Случаят с Морис провокира публично разискване във Франция дали жителите, които купуват летни вили, би трябвало да се преценяват с действителността на селския метод на живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР